Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump nu se lasa: Până la construirea zidului, iese cu armata să apere granița cu mexicul de valurile de migranți

abcnews.com
trump

Administraţia lui Donald Trump s-a declarat gata marţi să blocheze o nouă "caravană" de migranţi din America Centrală cu întăriri militare la graniţa de sud a Statelor Unite, relatează France Presse, potrivit agerpres.ro.

Citeste si Gabriela Firea cere intervenția tuturor puterilor statului - E primul Guvern din istoria post PCR-istă care ia această măsură

"O mulţime de oameni urmează să sosească prin Mexic în speranţa de a inunda frontiera noastră de sud", a scris pe Twitter preşedintele republican, înaintea tradiţionalului discurs despre "Starea Uniunii", care se aşteaptă să se refere mai ales la problema migraţiei.

"Sunt 2.000 de străini în nordul Mexicului care, în cadrul unei caravane, vor să treacă în Texas", a precizat la rândul său ministrul securităţii interne, Kirstjen Nielsen, într-un comunicat, adăugând: "Suntem gata să-i oprim".

"Am trimis întăriri militare", a reamintit Donald Trump pe Twitter. "Vom construi un Zid Uman dacă este necesar. Dacă am avea un adevărat Zid, ar fi un non-eveniment".

Miliardarul republican este angajat într-o luptă politică aprigă împotriva opoziţiei democratice care refuză să finanţeze una dintre promisiunile sale de campanie: construirea unui zid de-a lungul graniţei cu Mexicul.

Democraţii au câştigat o primă rundă, obţinând redeschiderea instituţiilor federale paralizate de aşa-numitul "shutdown" timp de 35 de zile, fără a ceda asupra zidului.

De atunci, Pentagonul a anunţat trimiterea a 3.750 de soldaţi suplimentari la frontieră, pentru a creşte efectivele sale la 4.350 de militari.

Şi Donald Trump ameninţă că va declara o urgenţă naţională pentru a obţine finanţare pentru proiectul său.

Zeci de mii de migranţi, fugind de mizerie şi violenţă din Honduras, Guatemala şi El Salvador, au intrat ilegal în Statele Unite în ultimii ani şi au depus cereri de azil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.