Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump nu vrea să mai audă de omologul chinez: Se gândește SĂ RUPĂ acordul comercial cu China

South China Morning Post
trump xi jinping

Preşedintele SUA, Donald Trump, s-a declarat joi "dezamăgit" de China, afirmând că actuala criză generată de pandemie afectează acordul comercial bilateral, informează agenţia de presă Reuters, potrivit MEDIAFAX.

"Sunt foarte dezamăgit de China. Nu ar fi trebuit să permită să se întâmple acest lucru. Eu am creat un acord comercial major, iar acum pot spune că pentru mine nu mai este acelaşi lucru. Abia se uscase cerneala şi a apărut pandemia. Nu mi se mai pare la fel", a declarat Donald Trump într-un interviu acordat postului Fox Business.

Donald Trump a transmis în mai multe rânduri că are o relaţie bună cu preşedintele Chinei, Xi Jinping. "Doar că acum nu mai vreau să vorbesc cu el. Nu vreau să vorbesc cu el", a spus liderul de la Casa Albă.

Statele Unite şi China au semnat în ianuarie prima etapă a acordului comercial bilateral.

Citește și: Banca Națională a României, anunț de ultim moment! Ce se întâmplă cu ratele românilor .

Serviciile de informaţii americane au stabilit că virusul nu a fost creat în laborator, verificând însă dacă a fost răspândit dintr-un institut din Wuhan, unde existau mostre pentru cercetări.

"Avem foarte multe informaţii şi nu sunt bune. Indiferent că virusul provine din laborator ori de la lilieci, provine din China şi ar fi trebuit să îl oprească. Ar fi putut să îl oprească la sursă. A scăpat de sub control", a subliniat Donald Trump.

Donald Trump consideră că pandemia covid-19 este susceptibilă să pună în discuţie acordul comercial între primele două puteri mondiale, relatează Reuters.

”Ei n-ar fi trbuit să lase să se întâmple asta. Eu închei un formidabil acord comercial, iar acum spun că nu mai este acelaşi lucru. Cerneala abia se uscase când a venit epidemia. Şi nu mai este acelaşi lucru”, a insistat Donald Trump.

Acordul parafat în ianuarie de China şi Statele Unite prevede ca Beijingul să crească cu cele puţin 200 de miliarde de dolari (185 de miliarde de euro) pe o perioadă de doi ani achiziţia de bunuri şi servicii americane şi ca Washingtonul să scadă, în schimb, taxele vamale impuse produselor chineze importate în Statele Unite de la începutul războiului comercial între cele două ţări.

Citește și: Propunere bombă: Anulați examenele pentru evaluarea națională clasa VIII și examenul de Bacalaureat

Serviciile americane de informaţii au conchis că noul coronavirus nu a fost creat sau modificat genetic de om, însă secretarul de Stat american Mike Pompeo a apreciat la începutul lunii că există numeroase elemente care demonstrează că virusul provine de la P4, un laborator de virusologie din Wuhan.

”Avem multe informaţii şi nu sunt bune. Indiferent că vine din laborator sau de la lilieci, asta vine de la China, iar ei ar fi trebuit- s-o oprească”. Ei ar fi trebuit s-o oprească. A scăpat de sub control”, a declarat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.