Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump, o nouă decizie CONTROVERSATĂ: și-a dat afară consilierul pe securitate națională

Donald Trump discurs

Preşedintele american Donald Trump a decis să-l înlocuiască în funcţie pe consilierul său în domeniul securităţii naţionale H.R. McMaster, însă înlocuirea efectivă a acestuia nu ar urma să aibă loc imediat, dezvăluie The Washington Post (WP), scrie Reuters.

Citește și: Victor Ponta DEZVĂLUIE un moment CRUCIAL din vila SRI: discuție cu Coldea și Kovesi

Potrivit ziarului, care citează surse la curent cu acest plan, Trump examinează o serie de candidaţi, între care fostul ambasador la ONU John Bolton şi secretarul Consiliului Naţionale american de Securitate (NSC) Keith Kellogg.

Casa Albă nu a comentat imediat pentru Reuters.

Trump l-a dat afară marţi pe secretarul de Stat Rex Tillerson şi a semnalat, în ultima perioadă, că o remaniere la nivel înalt a administraţiei sale nu este încă finalizată.

”Sunt foarte aproape de punctul în care ne apropiem foarte mult de a avea Cabinetul şi alte lucruri pe care le vreau”, a declarat Trump pentru presă după ce l-a dat afară pe Tillerson.

McMaster nu ar urma să fie dat afară imediat, scrie WP.

Trump vrea să-şi acorde timp să o facă fără să-l umilească şi să aleagă cu grijă un înlocuitor puternic, potrivit ziarului.

Locatarul Casei Albe, care nu s-a apropiat personal de McMaster, i-a spus recent secretarului general al Casei Albe John Kelly că vrea ca McMaster să fie înlocuit, dezvăluie în ediţia de joi WP.

El s-a plâns că generalul de trei stele este prea rigid şi că sesiunile sale de informare sunt prea lungi şi irelevante, potrivit ziarului.

McMaster este al doilea consilier al lui Trump pe probleme de securitate naţională. El l-a succedat pe Michael Flynn, dat afară în urmă cu un an din cauză că l-a indus în eroare pe vicepreşedintele Mike Pence în legătură cu contacte cu fostul ambasador al Rusiei în Statele Unite Serghei Kisliak.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.