Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump păstrează misterul cu privire la starea lui Kim Jong un: Îi doresc noroc

ABC News
Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump pare să confirme că dictatorul nord-coreean Kim Jong Un este în viaţă, dă asigurări că este la curent cu starea sănătăţii acestuia, îi urează ”noroc”, dar întreţine misterul dispariţiei subite din viaţa publică a acestuia, relatează AFP potrivit news.ro.

”Sper că este bine”, a declarat Donald Trump într-o conferinţăă de presă pe care a susţinut-o luni în grădina Casei Albe.

”Nu vreau să vă spun exact. Da, am o ideea bună (despre starea sa), dar nu pot să spun acum. Îi doresc noroc”, a spus el.

Preşedintele american a apreciat că presa ”probabil” va avea informaţii despre acest subiect ”în viitorul destul de apropiat”.

”Eu ştiu cum se simte. Vom vedea. Veţi afla probabil într-un viitor nu prea îndepărtat”, a declarat Trump, citat de Reuters..

Informaţiile despre starea sănătăţii lui Kim Jong Un s-au multiplicat după absenţa acestuia la marcarea a 108 ani de la naşterea bunicului său, Kim Il Sung, fondatorul regimului stalinist, la 15 aprilie.

Tensiuni în Brazilia, în plină pandemie - Jair Bolsonaro vizat de o anchetă ce i-ar putea aduce destituirea

Un consilier special în domeniul securităţii naţionale al preşedintelui sud-coreean Moon Jae-in a minimalizat o mulţime de zvonuri şi a dat asigurări că Kim Jong Un ”este în viaţă şi sănătos”.

Un site de ştiri de la Seul Daily NK a dezvăluit săptămâna trecută, citând o sursă nord-coreeană, că Kim Jong Un a fost operat la inimă la 12 aprilie, o informaţie care nu a putut fi verificată.

Un tren special al dictatorului a fost reperat săptămâna trecută în forografii satelitare în staţiunea balneară nord-coreeană Wonsan, forografii examinate de 38 North, cu sediul Washington, de asemenea specializat în Coreea de Nord.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.