Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump plănuia un război în Iran: interceptări publicate de CNN

politico.com
trump

CNN a obținut în exclusivitate înregistrarea audio a unei întâlniri din 2021 din Bedminster, New Jersey, în care președintele Donald Trump discută despre deținerea unor documente secrete pe care nu le-a declasificat.

  • Context: Înregistrarea, care a fost difuzată pentru prima dată de CNN, include noi detalii din conversația care reprezintă o probă esențială în acuzarea lui Trump pentru gestionarea necorespunzătoare a informațiilor clasificate, inclusiv un moment în care Trump pare să indice că deținea un document secret al Pentagonului cu planuri de atac împotriva Iranului.

"Acestea sunt documentele", spune Trump în înregistrarea audio, în timp ce discută despre planurile de atac ale Pentagonului, un citat care nu a fost inclus în rechizitoriu. În înregistrarea audio de două minute, Trump și consilierii săi glumesc, de asemenea, pe seama e-mailurilor lui Hillary Clinton, după ce fostul președinte spune că documentul era o "informație secretă". "Hillary tipărea asta tot timpul, știți. E-mailurile ei private", a spus colaboratorul lui Trump. "Nu, ea i le trimitea lui Anthony Weiner", a răspuns Trump, referindu-se la fostul congresman democrat, stârnind râsete în sală.

Înregistrarea obținută de CNN începe cu Trump afirmând că "aceștia sunt oameni răi și bolnavi", în timp ce colaboratorul său susține că a avut loc o "lovitură de stat" împotriva lui Trump. "Ca atunci când Milley vorbește despre: 'Oh, vei încerca să dai o lovitură de stat'. Nu, ei încercau să facă asta chiar înainte ca tu să fii învestit", spune membrul staff-ului, potrivit înregistrării audio.

Ce se aude pe bandă

Următoarea parte a conversației este în mare parte inclusă în rechizitoriu, deși înregistrarea audio arată clar că se amestecă hârtii în timp ce Trump le spune celor prezenți că are un exemplu de arătat.

"A spus că am vrut să atac Iranul, Nu este uimitor?". spune Trump, în timp ce se aude zgomotul hârtiilor amestecate. "Am un teanc mare de hârtii, acest lucru tocmai a apărut. Uitați-vă. Acesta a fost el. Mi-au prezentat asta - este neoficial, dar - mi-au prezentat asta. Ăsta era el. Acesta a fost Departamentul Apărării și el."

"Mă gândeam, pentru că vorbeam despre asta. Și știi, a spus: "A vrut să atace Iranul și ce..."", spune Trump.

"Acestea sunt documentele", continuă Trump, potrivit fișierului audio.

"Acest lucru a fost făcut de militari și mi-a fost dat mie", continuă Trump, înainte de a preciza că documentul a rămas clasificat.

"Vedeți că, în calitate de președinte, aș fi putut să îl declasific", spune Trump. "Acum nu mai pot, știți, dar acesta este încă un secret".

"Acum avem o problemă", răspunde colaboratorul său.

"Nu-i așa că e interesant?", spune Trump.

Deși aceasta este ultima replică inclusă în rechizitoriu, înregistrarea audio obținută de CNN include mai multe replici suplimentare din conversație:

Trump: "Este atât de mișto. Adică, este atât de, uite, ea și cu mine, și probabil că aproape că nu m-ați crezut, dar acum mă credeți".

Interlocutor: "Nu știu ce să spun, dar nu știu ce să spun: 'Nu, eu te-am crezut.'

Trump: "Este incredibil, nu-i așa?"

Interlocutor: "E incredibil: Nu, nu au întâlnit niciodată un război pe care să nu-l dorească."

Trump: "Hei, aduceți niște... aduceți niște Cola, vă rog."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.