Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump poate sta liniștit - Detaliile anchetei Mueller nu vor fi dezvăluite înaintea alegerilor prezidenţiale

Tha New York Times
Donald Trump

Curtea Supremă a SUA a acceptat joi un recurs al preşedintelui Donald Trump vizând să împiedice accesul Congresului la unele părţi confidenţiale din raportul anchetei privind presupusele legături dintre Moscova şi echipa de campanie a lui Trump din 2016, relatează AFP potrivit Agerpres.

Decizia instanţei supreme a Statelor Unite are drept consecinţă blocarea completă a accesului la aceste documente înainte de alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie a.c..

După peste doi ani de anchetă, procurorul special Robert Mueller a prezentat în martie 2019 un raport de peste 400 de pagini, ulterior fiind făcută publică o versiune cenzurată a documentului. Raportul a conchis că nu au fost identificate "suficiente dovezi" privind o înţelegere între Rusia şi anturajul candidatului Trump, dar a evocat exercitarea de presiuni îngrijorătoare asupra anchetei.

Camera Reprezentanţilor, cu majoritate democrată, încearcă să obţină acces la elementele ascunse ale raportului, bănuindu-l pe preşedinte de "obstrucţionarea justiţiei". Reprezentanţii vor să ajungă în special la informaţiile destinate unui "mare juriu", grupul de cetăţeni americani care analizează în deplină confidenţialitate acuzaţiile grave. În martie a.c., o curte federală de apel s-a pronunţat în favoarea accesului comisiei judiciare a Camerei la informaţiile obţinute în acest cadru, iar administraţia republicană a atacat decizia la Curtea Supremă.

Joi, instanţa supremă a SUA a acceptat recursul administraţiei Trump, pe care îl va examina nu mai devreme de această toamnă, o decizie urmând să fie luată anul viitor. Or, până atunci, hotărârea din martie a curţii de apel este suspendată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.