Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump pregătește o nouă mutare EXPLOZIVĂ: ce le-a spus consilierilor de la Casa Albă

Donald Trump discurs

Preşedintele SUA, Donald Trump, le-a spus în repetate rânduri oficialilor de la Casa Albă că ar dori să retragă Statele Unite din Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC), informează vineri site-ul de ştiri Axios preluat de Reuters.

Citește și: Ion Cristoiu anunță cel mai mare RĂZBOI: Liviu Dragnea pregătește un asalt asupra SRI

Potrivit Axios, una dintre persoane care a discutat acest subiect cu Trump susţine că preşedintele SUA le spune în mod frecvent consilierilor săi: "nu ştiu de ce suntem membri? OMC este concepută astfel încât restul lumii să înşele SUA". 

Axios subliniază însă că orice retragere din OMC ar avea nevoie de o rezoluţie a Congresului SUA şi este puţin probabil ca Donald Trump să convingă Congresul să îi satisfacă dorinţa. 

"Surse din apropierea situaţiei susţin că administraţia Trump va căuta să analizeze diferite modalităţi prin care SUA să răspundă la ceea ce consilierii lui Trump consideră că este un tratament incorect şi dezechilibrat în limitele OMC", susţine Axios. 

Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) este o instituţie internaţională care stabileşte reguli globale de comerţ între statele membre. România este membru fondator al OMC, instituţie creată în 1995 în urma finalizării rundei Uruguay de negocieri comerciale multilaterale (1986-1994). Obiectivul general al organizaţiei este să se asigure că schimburile comerciale internaţionale se desfăşoară fluent, liber, corect şi predictibil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.