Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump, pus la colţ în Europa: Guvernele europene refuză să urmeze exemplul acestuia privind Ierusalimul

Vladimir Putin Donald Trump

Miniştrii de externe ale ţărilor europene au respins cu fermitate apelul prim-ministrului israelian, Benjamin Netanyahu, de a urma exemplul lui Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului, notează The Guardian. În prima sa vizită la Bruxelles în ultimii 22 de ani, premierul israelian a fost primit cu o opoziţie fermă faţă de apelul său.

Cehia, un aliat apropiat al Israelului, a avertizat că decizia preşedintelui american va dăuna eforturilor a ajunge la pace, iar Franţa a spus că statutul Ierusalimului poate fi stabilit numai în urma unui acord între Israel şi Palestina. Netanyahu a făcut apel către statele europene să susţină o iniţiativă de pace a SUA, în pofida faptului că Trump nu a dezvăluit deocamdată niciun detaliu în această privinţă.

Ministrul de externe al Franţei, Jean-Yves Le Drian, a făcut apel către Washington să dezvăluie amănuntele iniţiativei lui Jason Greenblatt, trimisul lui Trump în Orientul Mijlociu şi a lui Jared Kushner, consilierul-şef şi ginerele lui Donald Trump. "Deja aşteptăm de câteva luni iniţiativa americană şi dacă nu se va schimba nimic, Uniunea Europeană va trebui să preia iniţiativa”, a avertizat Le Drian, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.