Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump, 'pus la zid' după ce a denunţat un parteneriat important: 'Renegocierea e imposibilă'

Donald Trump telefon

Donald Trump provoacă multe bătăi de cap după ce a fost ales preşedinte al Statelor Unite. Republicanul a anunţat că Parteneriatul Transpacific, conceput pentru a reduce taxele şi semnat de 12 ţări ce reprezintă 40% din economia mondială, e un „potenţial dezastru”. Acesta a promis că va negocia înţelegeri de comerţ bilateral.

Citeşte şi: Anchetatorii i-au găsit averea lui Florian Walter: Unde și-a ascuns banii controversatul milionar

Aflat la Buenos Aires, premierul Japoniei, Shinzo Abe, a reacţionat la anunţul lui Trump, avertizând că Parteneriatul Transpacific va fi lipsit de valoare fără prezenţa Statelor Unite ale Americii. „Parteneriatul Transpacific nu are sens fără Statele Unite ale Americii. Această situaţie ar afecta balanţa fundamentală a beneficiilor, tocmai de aceea renegocierea este imposibilă”, a declarat Shinzo Abe. Beijingul a reacţionat ferm la planul preşedintelui Trump de a se retrage din Parteneriatul Transpacific.”Sperăm că aceste acorduri comerciale vor respecta regulile impuse de Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) şi vor fi de ajutor sistemului comercial multilateral”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe din China, Geng Shuang.

Citește și: A fost creată, în laborator, PRIMA INIMĂ care bate

Premierul australian, Malcolm Trunbull, a comentat, de asemenea:” Deci, domnul Trump şi noul Congres vor trebui să ia propriile decizii pentru binele Americii. Este la latitudinea lor, dar vă pot spune că, din punctul de vedere al Australiei, este clar în interesul nostru să avem un mai mare acces pentru exporturile australiene la acele pieţe mari, indiferent că vorbim de bunuri sau servicii. Aceasta ar aduce în mod evident locuri de muncă mai bune şi o creştere economică mai puternică”. În timpul summit-ului APEC de la sfârşitul săptămânii trecute, desfăşurat în capitala statului Peru, Lima, Malcolm Turnbull şi-a exprimat speranţa că Trump s-ar putea răzgândi cu privire la retragerea din parteneriat, conform rador.

Citește și: GAFĂ PORNO la TV: A lăsat-o pe o prezentatoare în sânii goi / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.