Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump, RIDICAT în SLĂVI la prima întâlnire cu un şef de stat extern

The Independent
donald trump

Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, s-a întâlnit joi la New York cu prim-ministrul japonez Shinzo Abe, informează Reuters.

Întâlnirea, care a durat potrivit unui reprezentant al lui Trump circa 90 de minute, a fost prima ocazie după alegerile prezidenţiale din 8 noiembrie când viitorul preşedinte s-a aflat faţă în faţă cu un şef de guvern străin.

Citește și: Donald Trump face un GEST NEAȘTEPTAT: Ce le-a transmis polonezilor care se tem de Rusia

Evenimentul a fost organizat în ultimul moment, în turnul Trump din districtul newyorkez Manhattan.

După întâlnire, premierul nipon a declarat presei că a avut un dialog "foarte sincer", "într-o atmosferă caldă", cu Donald Trump, care este "un lider foarte încrezător", şi că au convenit să aibă şi alte runde de discuţii, "mai cuprinzătoare şi mai profunde". Abe şi-a exprimat încrederea că va dezvolta cu viitorul preşedinte american o relaţie bazată pe încredere.

Şeful guvernului de la Tokyo, ca şi alţi lideri din Asia, a avut motive de îngrijorare după declaraţiile lui Donald Trump din campania electorală, reaminteşte Reuters. Câştigătorul alegerilor, care se va instala la Casa Albă în ianuarie, afirma că aliaţii vor trebui să plătească SUA mai mult pentru ajutorul militar, iar Japonia ar trebui să devină o putere nucleară. De asemenea, Trump s-a pronunţat împotriva tratatului trans-Pacific de liber schimb (TTP).

Joi, la Lima, secretarul de stat american John Kerry i-a declarat omologului său nipon, Fumio Kishida, că mai există speranţe pentru TTP, transmite agenţia Kyodo. Cei doi s-au întâlnit cu ocazia unei reuniuni a miniştrilor din cele 21 de state membre ale forumului de cooperare Asia-Pacific, anunță Agerpres.

TTP a fost negociat de 12 ţări din regiunea Pacificului, printre care SUA şi Japonia. Tratatul nu a fost încă ratificat de Congresul Statelor Unite, unde în urma alegerilor republicanii dispun de majoritate atât în Camera Reprezentanţilor, cât şi în Senat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.