Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump S-A FĂCUT DE RÂS: A atacat Germania cu un fake news, exact ceea ce el critică mereu

facebook.com
Trump Merkel

Preşedintele american Donald Trump a afirmat luni, într-un mesaj pe Twitter, că "criminalitatea creşte în Germania", cu subînţelesul că migranţii ar fi responsabili de aceasta. Or, criminalitatea a scăzut mult în 2017, potrivit ultimelor date statistice, informează AFP.

Preşedintele american a publicat pe reţeaua socială Twitter următoarele:"Criminalitatea creşte în Germania. O mare eroare de a fi permis ca milioane de persoane să vină în Europa, schimbând violent cultura", o postare comentată pe larg în Europa şi, în special, în Germania, unde cancelarul Angela Merkel se confruntă în prezent cu o criză politică majoră cu privire la problema migranţilor, scrie agerpres.ro.

Citește și: Pierderi URIAŞE ale fraţilor Becali – afacerile s-au PRĂBUŞIT

Într-un mesaj publicat la începutul lunii mai, ministrul de interne german Horst Seehofer, susţinut în prezent implicit de Donald Trump în voinţa sa de a limita migraţia, saluta dimpotrivă faptul că numărul atacurilor fizice la persoane şi bunuri atinseseră în 2017 "cel mai scăzut nivel istoric după 1992", adică de când sunt completate aceste statistici pentru Germania reunificată. În 2017, poliţia a înregistrat 5.761.984 acţiuni criminale, o reducere netă de 5,1% în raport cu 2016, când numărul acestora fusese de 6.537.748.

Trump lasă de asemenea să se întrevadă în mesajul său Twitter o corelare între creşterea numărului de acţiuni criminale şi imigraţie. Aceasta este totuşi inexact: în 2014, ultimul an înaintea începerii crizei migranţilor, fuseseră înregistrate 6.082.064 acţiuni criminale, adică mai mult decât în 2017.

Citește și: La întrecere cu Simona Halep: Ce mașină de lux și-a cumpărat Cristina Neagu

Printre aceste cifre privind criminalitatea, ministrul german precizează că 27,9% dintre aceste delicte au fost comise de cetăţeni străini proveniţi din ţări din afara UE. Adică 8,5% din totalul delictelor înregistrate în 2017 în ţară, o cifră care rămâne stabilă (8,6% în 2016).

Criminalitatea în mod general nu a crescut în Germania, ci a scăzut, contrar faţă de ceea ce spune preşedintele american. În schimb, proporţia dintre criminalitatea comisă de străini a crescut mult în ţară, fără ca această creştere să fie atribuită în mod special sutelor de mii de migranţi sosiţi după 2015.

Citește și: Lovitură grea pentru Simona Halep: Ce s-a întâmplat cu una dintre afacerile sale .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.