Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump s-a răzgândit: Nu mai vizitează 'unul din locurile cele mai înfricoşătoare din lume', ceea ce ar fi putut declanșa un RĂZBOI NUCLEAR

Daily Star
Trump Kim Coreea

Preşedintele american Donald Trump nu va vizita, în cursul turneului pe care îl va începe vineri în Asia, zona demilitarizată (DMZ) care separă cele două Corei, a confirmat marţi un oficial al Casei Albe, citat de Reuters şi AFP.

'Preşedintele nu va vizita DMZ. Nu va fi timp suficient', a indicat, într-un briefing de presă, oficialul american, scrie agerpres.ro.

Citește și: Instituția care oferă cele mai mari salarii din țară și-a triplat numărul de angajați! Fiica președintelui, printre salariați!

El a ţinut să sublinieze că, în timpul vizitei de două zile în Coreea de Sud, preşedintele Trump se va deplasa, în schimb, la baza militară Humphreys, situată la circa 90 km sud de Seul.

'Niciun preşedinte (american) nu a mers la Camp Humphreys şi credem că acesta este cel mai coerent mesaj', a adăugat oficialul, insistând pe importanţa acestei baze care ilustrează cooperarea strânsă între trupele americane şi cele sud-coreene.

Citește și: PRO TV a încasat-o bine de tot! Din ce motiv a fost amendată televiziunea din Pache – suma este considerabilă

Vizita lui Trump din 7-8 noiembrie în Coreea de Sud are loc pe fondul îngrijorării comunităţii internaţionale în privinţa programelor balistic şi nuclear ale Phenianului şi al escaladării declaraţiilor între şeful Casei Albe şi liderul nord-coreean Kim Jong-Un.

O vizită în zona demilitarizată - 'unul din locurile cele mai înfricoşătoare din lume', după descrierea fostului preşedinte american Bill Clinton - este interpretată în mod obişnuit ca un mesaj puternic din partea unui preşedinte american şi un simbol al solidităţii relaţiilor dintre Washington şi Seul în faţa ameninţărilor Phenianului.

Citește și: Senatul a spus „DA” la split TVA! Reacția lui Traian Băsescu

DMZ - contrar denumirii sale, probabil frontiera cel mai puternic militarizată din lume - este situată la câteva zeci de km nord de Seul, are 4 km în lăţime şi 28 km în lungime, şi este presărată cu bariere electrificate, câmpuri de mine şi ziduri antitanc.

În ultimele trei decenii, o scurtă oprire în acest loc cu înaltă încărcătură simbolică a devenit aproape de neocolit pentru preşedinţii americani.

Citește și: VIDEO/S-au făcut de râs! Tinerii liberali au dat-o rău de tot în bară

După vizita lui Ronald Reagan în 1983, doar George H.W. Bush nu a inclus DMZ în niciuna din deplasările sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.