Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump se ia la trântă cu istoria Americii. Ultimele sale declaraţii provoacă controverse

Trump & US flag

Donald Trump se află iar în mijlocul unor controverse aprinse după ce a pus la îndoială cauzele care a dus la declanșarea Războiului Civil din Statele Unite, deși evenimentul a avut ca efect abolirea sclaviei, în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, relatează The Guardian şi Bloomberg, citând un interviu publicat de Washington Examiner.

„Oamenii nu conștientizează Războiul Civil. Dar de ce? Oamenii nu își pun această întrebare: de ce a avut loc un război civil? De ce nu a putut fi soluționată problema?”, s-a întrebat retoric Trump.

Lituania cere audierea lui Gorbaciov. Răspunsul venit de la Moscova a fost prompt

Preşedintele american a abordat un subiect sensibil în istoria Statelor Unite - Războiul de Secesiune -, în urma căruia peste 600.000 de americani din Nord și din Sud și-au pierdut viața.

Totodată, Donald Trump a afirmat că președintele Andrew Jackson a fost „foarte furios” de izbucnirea conflictului. Afirmația liderului american a stârnit controverse, întrucât președintele Jackson a încetat din viață în 1845, cu 16 ani înainte ca SUA să fie marcată de declanșarea Războiul Civil, în 12 aprilie 1861.

În interviul difuzat luni, Donald Trump l-a calificat pe Andrew Jackson drept un „erou de război” și un stăpân de sclavi, care „a avut o inimă mare”, deși acesta a dus o campanie de relocare a nativilor americani, soldată cu moartea a numeroase persoane. Ulterior, într-o postare pe contul de Twitter, al 45-lea președinte al SUA a venit cu explicații pe această temă.

„Președintele Andrew Jackson, care a murit cu 16 ani înainte de izbucnirea Războiului Civil, a prevăzut ce urmează să se întâmple și a fost furios din acest motiv. Nu ar fi permis niciodată să se întâmple așa ceva!”, a scris Donald Trump, pe Twitter.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.