Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump se laudă cu rezultatele la un test cognitiv - Se compară cu Xi Jinping, Putin și Erdogan

Tha New York Times
Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump a dezvăluit detaliile unui test cognitiv la care el susţine că a "excelat" şi care a demonstrat că are "puterea mentală" necesară pentru a conduce Statele Unite, relatează joi AFP potrivit Agerpres.

Povestind despre această experienţă miercuri la Fox News, Trump i-a adresat totodată o provocare rivalului său democrat la prezidenţiale, Joe Biden, pe care sondajele îl arată ca favorit.

"Ultimele întrebări (ale testului) sunt mult mai dificile", a mărturisit Trump în interviu, pe parcursul căruia a exprimat în mai multe rânduri dubii în ce priveşte capacităţile mentale ale candidatului democrat.

Preşedintele republican a explicat între altele că testul a conţinut şi o"probă de memorie". "Ţi se cere să repeţi cuvintele: persoană, femeie, bărbat, cameră, TV. Am spus da, este persoană, femeie, bărbat, cameră, TV".

Citește și: În ciuda scandalului URIAȘ, Guvernul merge înainte: a fixat calendarul pentru alegeri

"Pe urmă, peste zece, douăzeci de minute, te întreabă: 'Vă amintiţi de prima întrebare? Repetaţi'. Şi trebuie să repeţi: persoană, femeie, bărbat, cameră, TV. Şi ţi se spune: formidabil, cum aţi făcut asta? Am reuşit pentru că memoria bună. Pentru că sunt prezent, cognitiv", a spus Trump.

Donald Trump, care are 74 de ani, l-a provocat pe Joe Biden, mai în vârstă cu trei ani, să se supună şi el acestui test, avertizând însă că acesta cere nu doar "putere fizică", ci şi "putere mentală". "Trebuie să fii brici. Preşedintele Xi e brici, preşedintele Putin e brici, Erdogan e brici", a spus Trump.

Interviul a fost preluat şi ironizat rapid pe reţelele de socializare. "Serios, nu reuşesc să ţin pasul", a transmis pe Twitter actriţa de comedie Sarah Cooper, devenită deja celebră pentru parodiile care îl iau în vizor pe şeful statului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.