Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump se opune publicării unei cărți care l-ar îngropa definitiv

Newsweek
Trump congres

Casa Albă l-a informat pe John Bolton, fost consilier pentru Securitate Națională al președintelui Donald Trump, că manuscrisul cărții sale conține informații clasificate, astfel că lucrarea nu poate fi publicată în forma actuală, relatează site-ul agenției Reuters.

Citește și: Ce lovitură! Liftiera concediată de Violeta Alexandru s-a întors la serviciu: ministrul nu o poate da afară

O scrisoare de la Consiliul de Securitate Națională de la Casa Albă adresată avocatului lui Bolton, Charles Cooper, menționa că manuscrisul conține unele materiale considerate "strict secrete", ce ar putea provoaca "daune excepționale de grave" securității naționale americane dacă sunt dezvăluite fără autorizație.

"Conform legislației federale și a acordurilor de confidențialitate semnate de clientul dumneavoastră, ca o condiție pentru a căpăta acces la informații clasificate, manuscrisul nu poate fi publicat ori dezvăluit fără ștergerea acestor informații clasificate", se arată în scrisoare.

Cotidianul The New York Times a relatat duminică că Trump l-ar fi informat pe Bolton, în august, că dorește continue suspendarea acordării asistenţei financiare destinate Ucrainei până când oficialii de acolo vor coopera cu investigațiile ce vizau lideri ai Partidului Democrat, inclusiv fostul vicepreședinte Joe Biden, candidat la președinția SUA.

În acest context, democrații au cerut din nou ca fostul consilier John Bolton să fie audiat în procesul din Senatul SUA privind demiterea președintelui Donald Trump, care este acuzat că a condiţionat oferirea asistenţei financiare destinate Ucrainei de lansarea unei investigaţii privind adversarii săi politici.

Trump a declarat săptămâna trecută că nu dorește ca Bolton să depună mărturie.

Senatul va stabili prin majoritate de două-treimi dacă Donald Trump este vinovat sau nevinovat. În cazul în care Donald Trump va fi găsit vinovat, va fi destituit. Demiterea preşedintelui Donald Trump este improbabilă în contextul în care Partidul Republican deţine majoritatea în Senatul SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.