Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump şi-a reafirmat sprijinul pentru candidatul său la Curtea Supremă, Brett Kavanaugh

Donald Trump

Preşedintele american, Donald Trump, şi-a reafirmat joi sprijinul pentru candidatul său la Curtea Supremă, Brett Kavanaugh, la finalul depoziţiilor dure în faţa Senatului ale celui din urmă şi uneia dintre femeile care îl acuză de agresiune sexuală în anii 1980, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Judecătorul Kavanaugh a arătat Americii exact motivul pentru care l-am nominalizat. Mărturia sa a fost puternică, onestă şi captivantă", a scris pe Twitter liderul de la Casa Albă, imediat după ce judecătorul Kavanaugh şi-a încheiat depoziţia cu jurământul "în faţa lui Dumnezeu" că nu a comis niciodată nici cea mai mică agresiune şi că a spus adevărul. 

"Strategia destructivă a democraţilor este o ruşine şi acest proces a fost o impostură totală (...) Senatul trebuie să voteze!", a adăugat preşedintele american.

Citește și: Ambasadoarea americană la ONU: 'Ne vom bate pentru Venezuela şi vom continua până va pleca Maduro!'

Timp de mai multe săptămâni, Donald Trump a denunţat o "înşelătorie" pusă la cale de democraţi pentru a face să eşueze confirmarea candidatului său, lăudând un"gentleman", un "intelectual formidabil". 

Miercuri însă, de la New York, unde participa la Adunarea Generală a ONU, el a lăsat pentru prima dată să planeze îndoiala, afirmând că ar putea renunţa la candidatul său şi să îi caute un înlocuitor în cazul în care Christine Blasey Ford va reuşi să îl convingă. 

Confirmarea finală a judecătorului depinde în prezent de câţiva senatori şi senatoare ale Partidului Republican care au lăsat să se înţeleagă că şi-ar putea schimba opţiunile după audieri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.