Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump subliniază "potenţialul strălucitor" al Phenianului

Donald Trump

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a subliniat duminică "potenţialul strălucitor" al Phenianului, lovit de severe sancţiuni internaţionale, şi a confirmat că o echipă americană se află în Coreea de Nord pentru a pregăti istorica sa întâlnire cu liderul nord-coreean, Kim Jong Un, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Echipa noastră americană a ajuns în Coreea de Nord pentru pregătirile summitului meu cu Kim Jong Un", a scris preşedintele SUA pe Twitter, confirmând ultimele răsturnări de situaţie în această saga diplomatică cu un obiectiv totuşi crucial avut în vedere: denuclearizarea Peninsulei Coreene unde Nordul şi Sudul continuă să fie tehnic în război, la 65 de ani după încheierea conflictului. 

"Coreea de Nord are un potenţial strălucitor şi va fi o mare naţiune economică şi financiară într-o bună zi. Kim Jong Un este de acord cu mine în această privinţă. Asta se va întâmpla!", a mai scris el, fără să precizeze dacă se referă la faimosul summit ori la un viitor prosper pentru Coreea de Nord. 

Anterior în cursul zilei de duminică, Departamentul de Stat anunţase că o delegaţie americană discută cu responsabili nord-coreeni la Panmunjon, în Zona demilitarizată (DMZ) dintre cele două Corei, despre un posibil summit SUA-Coreea de Nord. 

"Continuăm să ne pregătim pentru o întâlnire între preşedintele Donald Trump şi liderul nord-coreean, Kim Jong Un", a precizat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei de la Washington, Heather Nauert, într-un comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.