Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump surprinde cu o nouă IDEE controversată: 'Dată naibii imaginaţia, aşa-i?'

twitter.com
Donald Trump CIA

Preşedintele american Donald Trump a prezentat miercuri seara, în Iowa, o "idee" pentru zidul pe care intenţionează să-l construiască de-a lungul imensei frontiere cu Mexicul: instalarea de panouri solare ce ar permite finanţarea lui, informează joi AFP, potrivit agerpres.ro

"Da, vom construi un zid. Avem nevoie, trebuie să împiedicăm drogurile să ajungă la noi", a declarat Trump în timpul unui miting în faţa susţinătorilor săi reuniţi la Cedar Rapids. 

"Vă voi da o idee despre care încă nimeni nu a fost auzit să vorbească: frontiera de sud, multă căldură, mult soare... Ne gândim la construirea zidului ca un zid solar", a explicat el. "Aceasta va genera energie şi aceasta îl va finanţa", a adăugat el, în condiţiile în care proiectul său iniţial era ca Mexicul să finanţeze construirea zidului, soluţie pe care Mexicul a respins-o în mod ferm.

Operațiunea `PREMIERUL` declanșată de PSD. Ce va face președintele Klaus Iohannis

"Gândiţi-vă o clipă: cu cât va fi mai înalt, cu atâta mai multă valoare va genera el!", a mai spus Donald Trump pe fondul râsetelor. "Dată naibii imaginaţia, aşa-i? Ideea mea... Vom vedea. Ar fi fantastic", a conchis preşedintele SUA. 

Administraţia americană a lansat în urmă cu mai multe luni un apel pentru propuneri în vederea construirii zidului. Printre numeroasele proiecte primite, unul, prezentat la începutul lui aprilie de un om de afaceri din Las Vegas (vest), Thomas Gleason, evoca deja varianta panourilor solare. 

Dacă zidul a fost una dintre promisiunile cele mai emblematice din campania magnatului imobiliarelor, construirea unei asemenea lucrări - extrem de costisitoare - rămâne şi la ora actuală în stadiu de proiect şi nimic mai mult. 

La presiunile democraţilor, Congresul american a refuzat deocamdată să se angajeze în vederea finanţării zidului, limitându-se la a debloca fonduri pentru operaţiuni de mentenanţă a infrastructurilor existente. 

Adevărata bătălie a finanţării va avea loc la viitorul buget, cel din anul 2018, care va începe la 1 octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.