Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump trece la amenințări: vor fi sancțiuni DEVASTATOARE

Vox
Donald Trump

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat miercuri că Statele Unite vor încerca să găsească o soluție împreună cu Turcia în privința ofensivei Ankarei din nordul Siriei, dar că, în cazul în care discuțiile nu vor da rezultate, sancțiunile americane vor fi „devastatoare”.

Citește și: Selecționerul Norvegiei, declarație ȘOCANTĂ, după ce a văzut 30.000 de copii pe Arena Națională: Nu este corect

„Suntem într-o poziție foarte bună”, le-a declarat Trump reporterilor de la Casa Albă cu doar câteva ore înainte ca vicepreședintele Mike Pence și secretarul de Stat Mike Pompeo să se îndrepte către Ankara pentru a discuta cu oficialii turci, informează Reuters.

„Cred că vor avea o întâlnire de succes”, a declarat Trump în timpul unei conferințe comune cu omologul său italian, Sergio Mattarella. „Dacă nu, sancțiunile, tarifele vamale și alte lucruri vor avea efecte devastatoare asupra economiei Turciei”, a adăugat președintele american.

Donald Trump a autorizat luni impunerea de sancțiuni împotriva liderilor de la Ankara, reintroducerea tarifelor vamale pentru oțelul turc și renunțarea la ideea încheierii unui acord comercial cu Ankara, ca răspuns la ofensiva Turciei din Siria. Cu toate acestea, implementarea acestor acțiuni a fost amânată, în contextul în care Pompeo și Pence urmează să aibă o serie de discuții cu autoritățile de la Ankara cu privire la situația din Siria.

Uniunea Europeană şi Statele Unite au cerut Turciei să înceteze rapid ofensiva militară antikurdă din Siria. Jens Stoltenberg, secretarul general NATO, a îndemnat Turcia să dea dovadă de reţinere în ofensiva militară lansată în nordul şi nord-estul Siriei.

Armata Turciei a lansat săptămâna trecută operaţiuni militare în nordul Siriei, de-a lungul frontierei comune, vizând grupuri insurgente kurde. Administraţia Recep Tayyip Erdogan vrea să creeze o „zonă de securitate” în nordul şi nord-estul Siriei, de-a lungul frontierei cu Turcia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.