Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump trimite agenți federali în trei noi orașe: vrea să reducă rata criminalității

www.liveuamap.com
poliție SUA atac armat

Guvernul lui Donald Trump a anunţat miercuri trimiterea de agenţi federali în trei noi oraşe americane - Cleveland, Detroit şi Milwaukee - conduse de democraţi, pentru a ajuta la reducerea criminalităţii, relatează AFP, informează Agerpres.

Citește și: S-a ajuns la CINCI: Încă un județ introduce purtarea OBLIGATORIE a măștii în aer liber

"Aceste trei oraşe se confruntă cu o creştere tulburătoare a numărului crimelor violente, în special al omuciderilor", şi-a justificat decizia într-un comunicat ministrul justiţiei, Bill Barr.

Administraţia americană a trimis deja întăriri federale la Chicago şi Albuquerque, unde aleşii locali, tot democraţi, şi-au exprimat rezervele faţă de această iniţiativă luată în plină campanie prezidenţială.

Între timp, guvernatoarea democrată a statului Oregon, Kate Brown, a anunţat că administraţia Trump a acceptat să retragă, progresiv, începând de joi, agenţii federali desfăşuraţi la Portland.

"După discuţii cu vicepreşedintele şi responsabili ai administraţiei, guvernul federal a acceptat cererea mea şi va începe să-şi retragă agenţii", care au acţionat "ca o forţă de ocupaţie", a scris ea într-un comunicat citat de AFP.

De la venirea trupelor federale, manifestaţiile antirasiste organizate de două luni în oraş au devenit mai tensionate şi în fiecare noapte au avut loc ciocniri în zona tribunalului federal. Marţi, ministrul Bill Barr a justificat în cadrul unei audieri din Congres această intervenţie prin necesitatea de a pune capăt revoltelor, "care nu mai au nimic de a face cu moartea lui George Floyd".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.