Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump va lua cina la unul dintre cele mai exclusiviste restaurante din Paris

AFP
trump si macron

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, şi soţia sa, Melania Trump, invitaţi de preşedintele francez, Emmanuel Macron, să i se alăture la Paris cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei, vor lua cina la unul dintre cele mai exclusiviste restaurante din Paris, Jules Verne, informează marţi cnn.com. Potrivit revistei franceze Paris Match, Macron îi va însoţi pe soţii Trump şi delegaţia americană la o cină joi seară în celebrul restaurant Jules Verne, situat la al doilea nivel din Turnul Eiffel şi care oferă clienţilor o privelişte de neuitat asupra Parisului. Accesul în restaurant se face cu ajutorul unui ascensor privat.

Se spune că cina respectivă, a cărei preparare va fi coordonată de renumitul maestru bucătar Alain Ducasse, va include homar albastru şi caviar, pe baza unui meniu compus din şase feluri principale, oferit la preţul de 260 de dolari. În 2015, preşedintele Barack Obama a fost invitat într-un restaurant franţuzesc de fostul preşedinte Francois Hollande. Cei doi şefi de stat au luat cina în restaurantul L'Ambroisie, ce are trei stele Michelin. O cină cu mai multe feluri principale oferită de acest restaurant costă între 350 şi 400 de dolari.

Emmanuel Macron l-a invitat luna trecută pe Donald Trump la Paris pentru a asista la parada de Ziua Naţională a Franţei, care va include în acest an şi soldaţi americani, pentru a marca împlinirea a 100 de ani de când Statele Unite s-au alăturat Aliaţilor în Primul Război Mondial. "Cei doi şefi de stat vor întări şi mai mult strânsa cooperare împotriva terorismului şi parteneriatul economic dintre cele două ţări şi vor discuta multe alte chestiuni de interes comun", a precizat Casa Albă într-un comunicat. Potrivit AFP, Donald Trump va fi primit oficial la Hotel National des Invalides, un muzeu şi necropolă militară, joi, la ora locală 15.30 (13.30 GMT), de Emmanuel Macron, înainte de a-l însoţi, după o oră, pe preşedintele francez pentru o întrevedere privată la Palatul Elysee, urmată de o şedinţă într-un cadru mai larg.

O conferinţă de presă îi va reuni din nou pe preşedinţii francez şi american la ora 18.15. Aceasta va fi urmată de un dineu oferit de Emmanuel şi Brigitte Macron în onoarea lui Donald Trump şi a soţiei sale, Melania, la restaurantul Jules Vernes din Turnul Eiffel. Vineri, preşedintele american va asista pe Champs-Elysee la tradiţionala defilare de 14 iulie, Ziua Naţională a Franţei, conform Agerpres. Înainte de primirea sa oficială de joi la Hotel National des Invalides, Donald Trump se va întâlni cu militarii americani staţionaţi la Paris. Preşedintele american se va întoarce în Statele Unite la puţin timp după defilarea de pe Champs-Elysee.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.