Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump va rosti un discurs despre situația din Venezuela și 'pericolele socialismului'

Instagram
Donald Trump

Președintele SUA, Donald Trump, va rosti luni un discurs despre situația din Venezuela și "pericolele socialismului", urmând să îşi exprime din nou sprijinul pentru Juan Guaido, liderul opoziției de la Caracas, a declarat un oficial de la Casa Albă, potrivit postului CBS, scrie Mediafax.

Trump, care intenționează să-și petreacă acest weekend la Mar-a-Lago, proprietatea sa privată din Palm Beach, Florida, urmează să rostească luni un discurs la Universitatea Internațională Florida din Miami.

Luna trecută, Juan Guaidó, liderul opoziției și şeful Adunării Naţionale din Venezuela, s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării, contestându-l oficial pe Maduro în contextul crizei politice grave. Nicolas Maduro tocmai a început al doilea mandat de preşedinte al Venezuelei, dar zeci de mii de persoane continuă protestele, denunţând fraude electorale. Cele mai multe țări occidentale, inclusiv Statele Unite, l-au recunoscut pe Guaido drept președintele legitim al Venezuelei, în timp ce Maduro este susținut de Rusia și China.

Citește și: Paul Manafort, fostul director al echipei de campanie a lui Donald Trump, găsit vinovat că a mințit anchetatorii ce se ocupă de cazul ingerințelor electorale

Trump s-a întâlnit recent cu președintele Columbiei, Ivan Duque, cei doi discutând despre situația din Venezuela, unde economia este criză, iar oamenii suferă din cauza lipsei de alimente și medicamente.

SUA au trimis ajutoare umanitare la granița Columbiei cu Venezuela, însă forțele guvernamentale ale regimului Maduro au blocat livrarea ajutoarelor, afirmând că Washingtonul se folosește de acest pretext pentru a încerca să răstoarne regimul de la Caracas.

"Oamenii sunt tratați foarte rău și este un lucru foarte trist la care suntem martori, mai ales că suntem atât de aproape", a declarat Trump cu ocazia vizitei lui Duque.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.