Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump vrea pentru o Europă puternică şi laudă Polonia pentru apărarea valorilor occidentale

CNN
trump

Preşedintele SUA, Donald Trump, s-a pronunţat joi în favoarea unei "Polonii puternice" şi a unei "Europe puternice", într-un discurs rostit în capitala poloneză Varşovia şi în care a făcut apel la ţările occidentale să dea dovadă de unitate în faţa ameninţărilor, relatează DPA şi Efe. "O Polonie puternică este o binecuvântare pentru Europa şi o Europă puternică este o binecuvântare pentru lume", a declarat liderul de la Casa Albă în discursul rostit în faţa mulţimii adunate în Piaţa Krasinski din Varşovia.

El a atras atenţia asupra ameninţării pe care o reprezintă terorismul, în contextul recentelor atacuri produse în Europa. "Sunt ameninţări grave la adresa securităţii noastre şi a modului nostru de viaţă. Sunt ameninţări pe care le vom înfrunta şi vom câştiga", a subliniat Trump. El a evidenţiat în discurs că 'toţi trebuie să luptăm la fel ca polonezii pentru familie, pentru libertate şi pentru Dumnezeu' şi a dat Polonia drept exemplu de 'curaj' la capitolul luptei pentru apărarea valorilor occidentale, conform Agerpres.

'Occidentul nu va dispărea niciodată, valorile noastre vor rămâne şi civilizaţia noastră va dăinui', a spus Trump în faţa polonezilor adunaţi în faţa monumentului ridicat în memoria victimelor insurecţiei împotriva naziştilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.