Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump vrea să viziteze Londra în februarie

reuters
Theresa May

Donald Trump intenţionează să viziteze Marea Britanie în februarie, pentru a inaugura noua Ambasadă a Statelor Unite la Londra, însă nu se va întâlni cu regina Elizabeth a II-a, potrivit The Daily Mail, scrie Reuters. Donald Trump a fost invitat în Marea Britanie de premierul britanic Theresa May, primul lider străin pe care l-a primit la Casa Albă, la o săptămână după ce a fost învestit al 45-lea preşedinte american.

The Daily Mail, care citează o sursă de la Westminster, scrie că Donald Trump a informat-o pe Theresa May cu privire la planurile sale marţi într-o convorbire telefonică. Downing Street, numărul 10, nu a făcut niciun comentariu pe această temă.

Un purtător de cuvânt al Executivului britanic a reiterat că liderul american este în continuare invitat, dar că nu s-a stabilit o dată a vizitei. Londra consideră că este legată de Washington printr-o ”relaţie specială”, care capătă o importanţă şi mai mare în contextul în care Regatul Unit se pregăteşte să părăsească Uniunea Europeană (UE).

Însă mai multe ”ieşiri” ale lui Trump au afectat această relaţie, cea mai recentă luna trecută, când el a repostat pe Twitter clipuri antiislam postate online de o conducătoare a unei grupări britanice de extremă dreapta. Ulterior el a atacat-o pe May, după ce aceasta şi-a exprimat dezaprobarea, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.