Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Tusk, despre un summit pentru Brexit: Sunt pregătit să-l convoc dacă şi când negociatorul UE va spune că au fost făcute progrese decisive pentru un acord

reuters
donald tusk

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat miercuri în Parlamentul European că el va fi pregătit să convoace un summit special privind Brexit-ul oricând negociatorii vor spune că au fost făcute "progrese decisive" spre un acord, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Informându-i pe eurodeputaţi în legătură cu summitul european obişnuit de săptămâna trecută, Tusk a reamintit că liderii din UE au convenit că se vor întâlni din nou pentru a aproba acordul dacă negociatorul european Michel Barnier consideră că au fost înregistrate suficiente progrese spre un acord.

O reuniune prevăzută pentru 17-18 noiembrie este încă în aşteptare.

Citeste si Augustin Lazăr, discuții cu raportorul ONU despre numirea șefilor de parchete și modificările legislative care vizează sistemul

"Sunt pregătit să convoc un Consiliu European, dacă şi când negociatorul UE va spune că au fost făcute progrese decisive", a declarat Tusk.

"Discuţiile privind Brexit-ul continuă cu scopul de a obţine un acord", a afirmat el, adăugând că nimeni nu îşi doreşte un eşec.

El şi-a reiterat convingerea că liderii europeni vor prelungi perioada de tranziţie a Marii Britanii după Brexit-ul din martie dacă Londra va cere acest lucru, o chestiune pe care premierul Theresa May a ridicat-o la summit.

"Marea Britanie a transmis clar că este nevoie de mai mult timp pentru a găsi o soluţie exactă. Prin urmare, nu există altă cale decât să continuăm discuţiile. Liderii şi-au exprimat încrederea deplină şi sprijinul pentru Michel Barnier", a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.