Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Tusk recunoaște EȘECUL și face o cerere RADICALĂ în UE: Ce vrea să facă cu refugiații

refugiati

Preşedintele Consiliul European, Donald Tusk, a spus, despre chestiunea cotelor obligatorii de refugiaţi, că produce 'diviziuni profunde' şi este 'ineficientă', înaintea unui summit al liderilor din UE care va avea loc la sfârşitul săptămânii şi pe agenda căruia se va afla şi acest subiect, relatează DPA.

Statele membre ale UE au poziţii divergente privind reforma politicilor migraţioniste, schema din 2015 de relocare a refugiaţilor - introdusă pentru a mai reduce povara de pe umerii statelor afectate de afluxul de persoane din punctul culminant al crizei migraţiei - fiind extrem de controversată, scrie agerpres.ro.

Citește și: Neașteptat! Hagi are, la Viitorul, un jucător mai BOGAT decât el! Cine este fotbalistul și ce afacere are familia sa

Cehia, Ungaria şi Polonia s-au opus deciziei de la început, apoi au fost trimise în faţa Curţii Europene de Justiţie (CEJ) de Comisia Europeană pentru refuzul acestei scheme.

Afirmaţia de acum a lui Donald Tusk echivalează practic cu recunoaşterea faptului că această politică este un eşec.

Citește și: MAI face un apel pentru polițistul lovit cu sabia în cap de un interlop! Solicitarea reprezentanților Ministerului Afacerilor Interne

Deşi Tusk este de acord că politica UE privind migraţia necesită o reformă, el a făcut apel la liderii din UE "să găsească mijloace de a combina responsabilitatea şi solidaritatea" şi a propus rezolvarea chestiunii până în iunie 2018.

Această abordare va stârni cel mai probabil nemulţumirea unor ţări ca Italia, Grecia, Suedia şi Germania, care găzduiesc începând cu 2015 un număr mare de imigranţi şi refugiaţi şi care au făcut apel la mai multă solidaritate.

Citește și: Gabriela Firea a fost „UMBRA” lui Mugur Isărescu! Ce funcții a avut actualul primar al Capitalei pe vremea când șeful BNR era prim-ministru

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.