Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Tusk: UE continuă să lucreze la un acord pentru Brexit, speră la un progres până în decembrie

reuters
donald tusk

Uniunea Europeană continuă să depună eforturi pentru obţinerea unui acord cu privire la condiţiile de separare cu Regatul Unit, a declarat marţi preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, care speră în progrese semnificative până în decembrie, potrivit France Presse. "Continuăm negocierile cu buna credinţă şi încă sperăm că 'progrese suficiente', conform unei expresii consacrate, vor fi posibile până în decembrie", a declarat Tusk în faţa Comitetului Regiunilor, care reprezintă colectivităţile locale la Bruxelles.

"Dacă se dovedeşte că discuţiile se desfăşoară într-un ritm lent şi că nu se înregistrează progrese suficiente, atunci, împreună cu prietenii noştri britanici, va trebui să ne gândim la direcţia pe care o luăm", a nuanţat el. Donald Tusk a răspuns astfel premierului britanic Theresa May, care a declarat că ţara sa se pregăteşte pentru diferite scenarii, inclusiv eşecul discuţiilor privind condiţiile de retragere ordonată a Regatului Unit. "Aş vrea să spun clar că UE nu lucrează la un astfel de scenariu", a reacţionat Donald Tusk, anunţă Agerpres.

Europenii şi-au stabilit trei priorităţi pe care să avanseze - reglementarea financiară a divorţului, soarta imigranţilor comunitari şi consecinţele Brexitului pentru Irlanda - acceptând să vorbească despre relaţia viitoare după ce vor constata "progrese suficiente" pe aceste trei teme.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.