Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donar Groningen a învins-o pe U BT Cluj cu 103-75, în optimile FIBA Europe Cup la baschet masculin

minge de baschet

Campioana en-titre a României la baschet masculin, U Banca Transilvania Cluj, a fost învinsă marţi, în deplasare, de formaţia olandeză Donar Gronginen, cu scorul de 103-75 (46-34), în manşa tur din optimile de finală ale FIBA Europe Cup. Pentru U BT Cluj au marcat Kromah 20 puncte, Rasici 18, Drungilas 10, Watson 9, Sakici 6, Kuti 5, Mureşan 3, Barro 2, Calnicenco 2, iar de la echipa gazdă s-a remarcat Curry 26 puncte.

Partida retur va avea loc la BT Arena, în 14 martie, iar câştigătoarea din dubla manşă se va califica în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup.

Donar Groningen este singura echipă din grupa L, din care s-a calificat în optimi împreună cu U BT Cluj, care a învins de două ori campioana României.

Donar Groningen a încheiat pe primul loc faza a doua a grupelor, cu 10 puncte în grupa L, iar U BT Cluj, cu 9, a fost pe locul 2. Donar Groningen este singura echipă care a învins U în ambele meciuri din grupă (73-72 şi 92-72).

În celelalte partide din optimi se duelează Nizhny Novgorod – Keravnos, Tsmoki Minsk - Sidigas Avellino, Dinamo Sassari - ESSM Le Portel, Telenet Oostende - Mornar Bar, BK Ventspils - Bakken Bears, Egis Kormend - Reyer Venezia şi Juventus Utena - Alba Fehervar.

Câştigătoarea din duelul Donar – U BT Cluj se va duela în sferturi cu învingătoarea din dubla Oostende – Mornar Bar.

U Banca Transilvania Cluj a început sezonul în Basketball Champions League, dar a fost eliminată în turul doi de formaţia germană MHP Riesen Ludwigsburg, având astfel dreptul de a continua în grupele FIBA Europe Cup.

Alte trei echipe româneşti – Steaua Bucureşti, CSM Oradea, CSU Sibiu – au disputat partide în preliminariile FIBA Europe Cup, dar au fost eliminate în primul sau al doilea tur. U BT Cluj a rămas astfel singura reprezentantă a României în cupele europene, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.