Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donator de spermă cu peste 500 de copii, dat în judecată - Risc major de incest accidental

F. P.

Un donator de spermă în serie, care ar avea 550 de copii biologici, a fost dat în judecată pe fondul acuzațiilor că donațiile sale prolifice cresc riscul de incest accidental, potrivit publicației britanice The Telegraph.

Fundația Donorkind din Olanda l-a acționat în instanță pe Jonathan Jacob Meijer pentru a-l împiedica să doneze spermă și îl acuză că a mințit în legătură cu numărul de copii care au rezultat din folosirea materialului său genetic.

Ghidul clinicilor de spermă olandeze spune că donatorii ar trebui să doneze maximum 25 de copii sau la 12 femei pentru a preveni consangvinizarea, incestul sau problemele psihologice ale copiilor.

„Posibilele consecințe îmi fac greață”

Procesul civil este intentat de o mamă olandeză a unuia dintre copiii domnului Meijer, care a fost numită doar Eva și care a avut copilul în 2018.

„Dacă aș fi știut că a fost deja tatăl a peste 100 de copii, nu l-aș fi ales niciodată”, a declarat ea.

„Dacă mă gândesc la consecințele pe care acest lucru le-ar putea avea pentru copilul meu, mi se face rău la stomac.”

Donorkind vrea ca instanța să-i ordone lui Meijer să înceteze să mai doneze și să afle la ce clinici a donat.

De asemenea, dorește ca tot sperma sa depozitată să fie distrusă, cu excepția cazului în care este rezervată pentru o femeie care are deja unul dintre copiii săi.

„Luăm măsuri împotriva acestui om deoarece guvernul nu face nimic”, a declarat președintele fundației Donorkind, Ties van der Meer.

„El are o acoperire globală prin intermediul internetului și face afaceri cu bănci de spermă mari, internaționale.”

Lista neagră a donațiilor

Meijer, în vârstă de 41 de ani, un muzician din Haga, se află pe o listă neagră olandeză de donare, dar a continuat să doneze în străinătate, inclusiv în Danemarca și Ucraina, a declarat Donorkind.

De asemenea, bărbatul în vârstă de 41 de ani a abordat online și pe rețelele de socializare potențiali părinți care caută inseminare la domiciliu și nu a dat semne că și-ar schimba comportamentul, a precizat fundația.

Meijer, care locuiește acum în Kenya, a folosit uneori pseudonimul Ruud, atunci când s-a oferit să fie donator de spermă, a precizat ziarul AD.

El a refuzat să comenteze atunci când a fost interogat de AD și de radiodifuzorul olandez NOS.

Asociația olandeză a ginecologilor NVOG a tras un semnal de alarmă cu privire la Meijer în 2017, după ce s-a aflat că acesta a fost tatăl a cel puțin 102 copii prin intermediul a zece clinici diferite din Olanda.

Anul trecut, Donorkind a declarat că a identificat zece medici care și-au folosit în mod ilegal propria spermă pentru a crea copii în Olanda, care lucrează la un registru central al donatorilor de spermă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.