Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dorel Duţă, preşedintele UNSICAR, a fost ales pentru un nou mandat în Colegiul de Coordonare al SAL-Fin

UNSICAR
Dorel Duță

Preşedintele Uniunii Naţionale a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări din România (UNSICAR), Dorel Duţă, a fost ales pentru un nou mandat în Colegiul de Coordonare al SAL-Fin, entitatea de Soluţionare Alternativă a Litigiilor în domeniul financiar nebancar.

Mandatul noilor membri ai Colegiului de Coordonare SAL-Fin urmează să expire în aprilie 2026, potrivit agerpres.ro.

"În urma alegerilor, desfăşurate la finele săptămânii trecute în cadrul Grupului consultativ de dialog permanent în domeniul protecţiei consumatorilor de servicii financiare nebancare (GCDPPC), preşedintele UNSICAR, Dorel Duţă, a obţinut numărul de voturi necesar pentru un nou mandat şi va fi reprezentantul pieţei financiare nebancare în Colegiul de Coordonare al SAL-Fin", se menţionează într-un comunicat al UNSICAR remis luni AGERPRES.

Noul mandat va intra în vigoare după ce va fi validat de Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Potrivit sursei citate, înfiinţată în baza OG nr. 38/2015 şi Regulamentului ASF nr. 48/2016, SAL-Fin are misiunea de a organiza soluţionarea extrajudiciară a disputelor financiare nebancare, interne sau transfrontaliere, în materie de consum.

Conciliatorii din domeniul financiar nebancar cu experienţă în mediere, negociere sau arbitraj pot propune sau impune o variantă de soluţionare a litigiului în mod echilibrat, imparţial, într-un termen rezonabil şi fără costuri pentru consumatori.

SAL-Fin informează părţile cu privire la derularea şi consecinţele alegerii uneia dintre procedurile de soluţionare. Consumatorul este cel care decide derularea procedurii alese, iar SAL-Fin va informa comerciantul cu privire la constituirea şi rezolvarea cererii.

Coordonarea activităţii SAL-Fin este asigurată de Colegiul de Coordonare, format din cinci membri, numiţi prin decizie a Consiliului ASF, respectiv doi reprezentanţi ai ASF, un reprezentant al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), un reprezentant al asociaţiilor de protecţie a consumatorului şi unul al pieţei financiare nebancare.

Uniunea Naţională a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări (UNSICAR), organizaţie înfiinţată în anul 2000, reprezintă 80 de companii - de brokeraj de asigurare, de regularizare daune şi de pregătire profesională.

Cota membrilor UNSICAR totalizează peste 60% din piaţa de brokeraj de asigurare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.