Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Dorel' lovește în China - Două persoane reținute după ce au făcut o gaură cu excavatorul în Marele Zid Chinezesc

marele zid chinezesc

Două persoane au fost reținute după ce au folosit un excavator pentru a săpa o gaură în Marele Zid Chinezesc, a anunțat televiziunea de stat CCTV.

Poliția din provincia Shanxi a urmărit urmele lăsate de utilajele folosite pentru a săpa o scurtătură printr-un segment al zidului - rămășițe ale imensei structuri construite de împărații Chinei pentru a descuraja invadatorii străini.

Suspecții au recunoscut, în timpul interogatoriului, că au folosit un excavator pentru a crea o scurtătură în zid în încercarea de a reduce timpul de deplasare la nivel local, a relatat presa de stat.

Construcția Marelui Zid, care este împărțit în secțiuni care se întind în total pe mii de kilometri, a început în secolul al III-lea î.Hr. și a continuat timp de secole.

Secțiunea afectată, situată la aproximativ șase ore de mers cu mașina la vest de centrul Beijingului, datează din timpul dinastiei chineze Ming din secolele XIV-XVII.

content-image

Luni, CCTV a raportat că suspecții au provocat "daune ireversibile" zidului din epoca Ming, care a fost descris ca fiind o secțiune "relativ intactă" cu o valoare semnificativă pentru cercetare.

Imaginile difuzate de televiziunea chineză au arătat scena în care un drum prăfuit fusese tăiat printr-o secțiune lungă și înălțată de pământ care părea a fi rămășițele vechii bariere.

"În prezent, cei doi suspecți au fost reținuți penal în conformitate cu legea, iar cazul continuă să fie investigat", a precizat CCTV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.