Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dorin Recean, atac la magistrați: Transmit acestei minorități corupte că nu pot pretinde independență dacă nu au legitimitate

Inquam Photos / Andrei Mardari
Dorin Recean

Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, a venit cu un mesaj către corupții din sistemul judecătoresc. Potrivit șefului Executivului de la Chișinău, situația din justiția moldovenească deja „iese din tiparele teatrului absurdului”.

Vreau să spun că noi vom continua să insistăm pe această reformă și pe curățarea sistemului. Pre-Vettingul va continua și Curtea Anticorupție va activa. Înțeleg frustrările. Vreau să spun și să transmit acestei minorități corupte că: nu puteți pretinde independență dacă nu aveți legitimitate. Și voi ați ieșit din legitimitate”, a declarat premierul în debutul ședinței Guvernului.

Prim-ministrul Republicii Moldova a venit și cu un exemplu concret, când magistrații eliberează de răspundere persoanele care au provocat accidente rutiere soldate cu decese.

Când Poliția documentează de câteva ori aceeași oameni beți la volan, ca peste o anumită perioadă de timp oamenii aceștia să comită accidente în care mor alți oameni. Vreau să văd ce a stat în baza deciziilor acestor judecători, care au justificat eliberarea acestor oameni”, a spus el.

Citește și VIDEO | Rușii au trimis un avion la Chișinău - Zeci de diplomați au părăsit la prima oră Ambasada Federației Ruse

În acest sens, premierul i-a cerut șefului MAI să prezinte o analiză la toate accidentele rutiere soldate cu decese din ultimii cinci ani.

Să vedem care sunt antecedentele acestor șoferi și cine sunt judecătorii care au judecat aceste cazuri”, a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.