Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dorin Recean se implică în scandalul oficialului rus trimis acasă și le răspunde socialiștilor: Să nu invite pe cei care ajută la uciderea oamenilor

Inquam Photos / Andrei Mardari
Dorin Recean

Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, solicită deputaților Blocului Socialiștilor și Socialiștilor, Alexandr Suhodolski și Vasile Bolea, să nu mai invite în Republica Moldova oficialii care ajută uciderea oamenilor în Ucraina. În mod special, șeful Executivului s-a referit la tentativa șefului republicii Tatarstan din Rusia, Rustam Minnihanov, de a vizita Republica Moldova pentru a participa la mai multe activități „politico-culturale” în Găgăuzia, conform deschide.md.

„Cetățenii care temporar sunt deputați și invită pe cei care ajută la uciderea oamenilor, copiilor, femeilor, nu au ce căuta aici. Nu ne asociem cu războiul. R.Moldova nu trebuie asociată cu aceste atrocități”, a spus premierul în debutul ședinței Guvernului.

Mai mult, Recean s-a adresat bașcanului Găgăuziei, Irina Vlah, care acceptă vizitele unor oficiali ruși în regiune: „Nu acceptăm astfel de lucruri”.

Amintim că în dimineața zilei autoritățile de frontieră ale R.Moldova au interzis intrarea în R.Moldova a șefului republicii Tatarstan din Federația Rusă, Rustam Minnihanov. Deranjat de această situație, oficialul rus a menționat la plecarea din R.Moldova că a fost declarat persona non grata de către autoritățile moldovenești.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.