Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doru Frunzulică, europarlamentar PSD, solicitare către Macron: `Susțineți o Europă solidară, care merge înainte cu toți membrii săi, fără discriminare`

arhiva personala
frunzulica

În plenul Parlamentului European, eurodeputatul român PSD Doru-Claudian Frunzulică, i-a solicitat Președintelui Franței, Emmanuel Macron, să susțină o Uniune Europeană solidară, care merge înainte cu toți membrii săi, fără discriminare.

Ieri dimineață, în plenul Parlamentului European, la Strasbourg, președintele Franței, Emmanuel Macron a ținut un discurs privind poziția țării sale referitor la viitorul Uniunii Europene, la valorile pe care această țară le susține și promovează, la propunerile sale de reformă ale U.E., la mai multe subiecte de actualitate: situația din Siria, relațiile cu Statele Unite ale Americii, cu Rusia, Brexit, etc.

Ulterior, președintele francez a răspuns întrebărilor și comentariilor deputaților europeni. Un subiect controversat pe care președintele francez îl apără și asupra căruia se pronunță de fiecare dată favorabil este o Uniune Europeană cu mai multe viteze. Un subiect atât de sensibil pentru statele membre U.E. din Europa Centrală și de Est.

Deputatul european PSD Doru-Claudian Frunzulică, în intervenția sa, adresându-se președintelui Macron a reiterat necesitatea unei solidarități crescânde între statele membre, a realizării unei Uniuni Europene cu o înaltă coeziune, fără discriminare între statele membre.

„ O Europă cu mai multe viteze este un concept periculos care nu va duce la creșterea integrării între statele membre, ci va lărgi diviziunea și inegalitățile între vechii și noii membri ai U.E., între Europa de Vest și Europa Centrală și de Est. Unitatea și solidaritatea trebuie să fie conceptele cheie ale proiectului european, care trebuie să ghideze în viitor Uniunea Europeană.” Deputatul român i-a solicitat deschis președintelui Macron să susțină o Europă solidară și unită, o Europă inclusivă, care merge înainte cu toți membrii săi.

Cu această ocazie, Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a mai dat cuvântul altor 2 eurodeputați români, Adina Vălean(PPE) și Maria Grapini(S&D).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.