Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosar de trafic de influență într-o bancă de stat - Om de afaceri, trimis în judecată de DNA

breaking news stiripesurse.ro

Omul de afaceri Bogdan Viorel Mitu a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă şi spălare a banilor în formă continuată, într-un dosar instrumentat de procurorii Secţiei de Combatere a Infracţiunilor Asimilate Infracţiunilor de Corupţie din cadrul DNA.

*

În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 178/VIII/3 din 22 februarie 2017, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Asimilate Infracţiunilor de Corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului

MITU BOGDAN-VIOREL cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:

-  trafic de influență (patru fapte),

-  spălare a banilor în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În a doua jumătate a anului 2011, inculpatul Mitu Bogdan-Viorel a pretins și în perioada ianuarie – septembrie 2012 a primit suma totală de 960.859 lei de la reprezentantul unei firme de furnizare servicii IT, pentru a-l determina pe președintele unei unități bancare cu capital majoritar de stat să dispună încheierea unui număr de 4 contracte cu societatea acestuia din urmă, în valoare totală de 696.406 euro.

Într-un context asemănător, în luna decembrie 2010, inculpatul a pretins și în februarie 2011 și februarie 2012 a primit suma totală de 532.306 lei de la reprezentantul unei alte firme cu același profil, pentru încheierea, cu aceeași bancă, a unui contract în valoare totală de 643.018 euro.

În același scop, în luna septembrie 2011, același inculpat a pretins și în perioada ianuarie – martie 2012 a primit suma totală de 1.576.608 lei de la reprezentanții altor două societăți de furnizare servicii IT  pentru încheierea, cu aceeași bancă, a unor contracte în valoare de 435.670,34 USD respectiv 859.525,84 euro.

În perioada ianuarie 2011 – noiembrie 2014, pentru a disimula originea ilicită a foloaselor obținute în maniera de mai sus și a împiedica eventuala lor confiscare, inculpatul Mitu Bogdan-Viorel a realizat mai multe circuite financiare în urma cărora o parte din bani au fost investiți în cumpărarea a trei imobile (care au intrat în patrimoniul soției sale). Restul banilor, în numerar, au fost lăsați la dispoziția mamei sale.

În cauză, s-a dispus instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpatului și celor două persoane care au beneficiat de produsul infracțiunilor.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii și preventive dispuse în cauză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.