Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosar penal după explozia de la Petromidia/ REPLICA Rompetrol

rompetrol.com
petromidia

Procurorii din Constanţa au deschis dosar penal având ca obiect incendiul produs luni la Rafinăria Petromidia Năvodari, soldat iniţial cu rănirea a patru persoane, dintre care una a decedat marţi dimineaţă.

Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Potrivit primelor cercetări s-a stabilit că la data de 22 august 2016, în jurul orelor 18:00, la platforma 1 DAB din cadrul rafinăriei menţionate, o echipă de lucrători efectua o reparaţie a unei conducte de transport a distilatului de vid rezultat prin încălzirea ţiţeiului, moment în care a izbucnit un incendiu.

La faţa locului s-au deplasat, încă din cursul serii trecute, doi procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, cercetările la faţa locului fiind reluate astăzi de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa care coordonează o echipă mixtă formată din poliţişti şi specialişti criminalişti.

Vezi și: ULTIMA ORĂ: Unul dintre răniții din explozia de la Petromidia a murit

În schimb, Rompetrol susține că respectă legislaţia în vigoare privind siguranţa şi protecţia muncii, precum şi reglementările existente în domeniul protecţiei mediului înconjurător.

„Întreaga echipă a companiei noastre își exprimă profunda durere pentru pierderea colegului nostru, I.B., ca urmare a evenimentului de luni, 22 august, de pe platforma Petromidia.

În aceste momente grele, suntem alături de familiile colegilor noştri. Conducerea companiei a păstrat legătura pe tot parcursul nopţii atât cu familiile acestora cât şi cu cadrele medicale. Reprezentanţii companiei noastre au transmis medicilor disponibilitatea de a oferi orice este necesar pentru tratamentul celor răniţi, precum şi pentru suportarea oricăror costuri de transfer în străinătate în cazul în care acest lucru se impune.

Conform măsurătorilor privind emisiile în aer produse în urma evenimentului, nu au fost înregistrate valori care să pună în pericol viaţa angajaţilor şi a comunităţilor din apropierea rafinăriei sau a turiştilor aflaţi pe litoral, fapt certificat de analizele CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic şi Nuclear).

Echipa de specialişti constituită la nivelul companiei analizează circumstanţele care au dus la producerea evenimentului, pentru a determina cauzele acestuia.

Reprezentanţii rafinăriei au pus la dispoziţia autorităţilor toate documentele necesare pentru efectuarea investigaţiilor conform legilor în vigoare.

În acest moment, rafinăria Petromidia funcţionează la capacitate redusă”, precizează Rompetrol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.