Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosar penal după moartea nepoatei lui Dumitru Prunariu

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis o anchetă penală in rem, în urma sesizării venite din partea medicilor de la Institutul Matei Balş, cu privire la decesul nepoatei fostului cosmonaut Dumitru Prunariu.

Nepoata lui Prunariu a decedat duminică dimineaţa, din cauza unei menigite. Fata a fost consultată şi diagnosticată greşit de un medic de pe o ambulanţă privată, care a stabilit că ar avea enterocolită. Copilul a fost plecat cu familia într-o tabără pe Dunăre și apoi câteva zile la Mamaia. La întoarcerea acasă, fetița a acuzat că se simte rău.

Vezi şi: Tragedie in familia singurului astronaut roman. A murit din cauza unei 'meningite fulminante'

Părinții săi au sunat la 112, iar la domiciliu a ajuns un echipaj cu medici, o ambulanță privată care i-a acordat primul ajutor, stabilind și un diagnostic – enterocolită clasică și meningită. I-a fost administrat un tratament, după care a părăsit locuința. Fetița s-a simțit în continuare rău, moment în care părinții au dus-o la Institutul Matei Balș, unde doctorii au descoperit că avea meningită, dar la scurt timp a murit.

În paralel cu ancheta penală, reprezentanții Ministerului Sănătății au început să facă verificări din cauză că medicul care s-ar fi deplasat la domiciliu nu a transportat pacientul la spital, dar l-ar fi și diagnosticat greșit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.