Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosar penal pentru braconaj în cazul ursului prins în laţ într-o pădure din Oşeşti

dosare

Poliţiştii vasluieni au întocmit un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii de tentativă de braconaj cinegetic în cazul ursului prins în laţ într-o pădure de pe raza comunei Oşeşti, potrivit Agerpres.

"La data de 9 mai, ora 19,24, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vaslui a fost sesizat, prin apel la 112, cu privire la faptul că, în zona forestieră 'Pădurea Negrea', din comuna Oşeşti, un exemplar din specia urs este prins într-un laţ. La locul indicat în sesizare s-au deplasat poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi ai Biroului pentru Protecţia Animalelor Vaslui, reprezentanţi ai Direcţiei Silvice Vaslui, ai Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Vaslui şi ai Gărzii de Mediu - Comisariatul Judeţean Vaslui, care au derulat activităţi în vederea sedării, evaluării şi acordării de îngrijiri medicale exemplarului identificat. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii tentativei la infracţiunea de braconaj cinegetic, urmând a fi efectuate cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul sesizat şi dispunerea măsurilor legale", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

Potrivit autorităţilor, în ultima perioadă în judeţ ar fi existat informaţii care anunţau prezenţa unui urs, dar nu se ştie dacă este vorba despre animalul găsit la Oşeşti.

Din primele cercetări, se pare că ursul prins în laţ în pădurea din Oşeşti ar fi fost capturat de localnici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.