Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul paramotorului prăbuşit la Comana

ziuaconstanta.ro
dosar

Procurorii Parchetului Judecătoriei Giurgiu au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă după accidentul de paramotor în care un cetăţean rus, membru al unei formaţii de rock, şi-a pierdut viaţa, iar pilotul instructor care conducea aparatul de zbor a fost rănit grav, arată surse din poliţie, scrie News.ro.

Procurorii, împreună cu poliţiştii de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Giurgiu, vor audia mai multe persoane care au văzut incidentul aviatic şi vor verifica documentele legate de modul în care s-a desfăşurat zborul, arată surse din IPJ Giurgiu.

Primarul din Jilava, trimis în judecată de DNA

Poliţiştii au solicitat un aparat etilotest, duminică, la locul accidentului, însă nu au putut efectua testarea din cauza stării grave în care se afla pilotul Marian Cojocaru.

Paramotorul s-a prăbuşit duminică, în jurul orei 17.00, într-un lac din Parcul Naţional Comana din judeţul Giurgiu.

Pasagerul, un cetăţean rus rezident în Bucureşti, a decedat, în pofida încercărilor medicilor de a-l resuscita. Bărbatul, Nik Baydin, era chitaristul trupei The Rock, o formaţie tribut AC/DC.

Pilotul paramotorului prăbuşit este şeful Aerodromului Comana, Marian Cojocaru, care are la activ peste 5.000 de ore de zbor. El a fost dus cu o ambulanţă la Spitalul de Urgenţă "Bagdasar-Arseni" din Bucureşti, iar potrivit medicilor este în stare gravă, dar nu din cauza traumatismelor, pentru că acestea sunt uşoare, fiind vorba despre câteva coaste rupte şi un traumatism cranian, ci fiindcă probabil pilotul a fost în pericol să se înece, întrucât  există apă în alveole, în interiorul plămânului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.