Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor: Sunt nouă morţi şi 88 testaţi pozitivi

facebook
justitie dosar penal

Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş a anunţat, joi, constituirea unui dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor în comuna Crăciuneşti, acolo unde 88 de persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus, iar nouă persoane şi-au pierdut viaţa.

"În cursul zilei de 21 aprilie, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş a fost înregistrat dosarul penal (...) având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, după ce, în comuna Crăciuneşti, judeţul Mureş, nu au fost respectate măsurile privitoare la prevenirea şi combaterea infectării cu virusul COVID-19, ajungându-se astfel la un număr de 88 de persoane testate pozitiv, dintre care o parte au fost internate în unităţi spitaliceşti cu simptome severe, iar altele au decedat", a arătat Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, scrie agerpres.ro.

Citește și: Vor apărea noi reguli! Cum vor arăta restaurantele atunci când vor fi redeschise

Comuna Crăciuneşti este una dintre cele mai afectate de pandemia de coronavirus din judeţul Mureş, iar din acest motiv DSP Mureş a aprobat un plan gradual de înăsprire a măsurilor de limitare a răspândirii infecţiei cu COVID-19 în zonă, prin creşterea numărului de efective de forţe de ordine prezente în perimetrul afectat.

"În acest moment, Direcţia de Sănătate Publică monitorizează situaţia epidemiologică din zonă, urmând să informeze autorităţile judeţene în eventualitatea apariţiei unor noi situaţii de urgenţă în localitate, care impun măsuri rapide", a subliniat DSP Mureş.

Citește și: Ludovic Orban, vești despre vaccin: Este în curs de pregătire un nou produs care va fi lansat pe piață

Începând cu data de 24 martie, când a apărut primul caz simptomatic, Direcţia de Sănătate Publică Mureş a dispus o serie de măsuri epidemiologice în comună, între care investigarea şi internarea cazurilor suspecte şi confirmate, identificarea contacţilor cazurilor confirmate şi autoizolarea acestora.

În data de 8 aprilie, nouă angajaţi ai Primăriei Crăciuneşti, inclusiv primarul Ferenczi György, au intrat în autoizolare la domiciliu, după ce, la sediul administraţiei publice locale, s-a prezentat un cetăţean depistat pozitiv la testul de determinare a infecţiei cu Coronavirus.

Citește și: Marcel Vela aduce vești proaste! Ce se întâmplă cu nunțile în lunile următoare

Până joi, în judeţul Mureş au fost confirmate 325 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19, un număr de 54 de persoane sunt internate cu suspiciune de infecţie, 27 persoane diagnosticate au decedat, iar 74 persoane au fost declarate vindecate şi externate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.