Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosar penal şi 20.000 de lei amendă pentru un şofer de TIR care conducea, cu documente false, un camion supraîncărcat cu materiale de construcţii

Agerpres
politia rutiera

Dosar penal şi 20.000 de lei amendă pentru un şofer de TIR care conducea, cu documente false, un camion supraîncărcat cu materiale de construcţii

Un şofer de TIR care conducea pe autostrada A2 Bucureşti-Cernavodă un camion supraîncărcat cu materiale de construcţii, fără a avea autorizaţie specială în acest sens, a primit amendă în valoare de 20.000 de lei, iar pe numele lui a fost deschis dosar penal, după ce a prezentat poliţiştilor acte falsificate care atestau că transportă o cantitate mult mai mică decât cea cu care erau încărcate remorcile pe care le tracta.

Şoferul, în vârstă de 26 de ani, din judeţul Brăila, a fost oprit, marţi, de către poliţiştii din cadrul Brigăzii Austostrăzi - Biroul de Poliţie pe autostrada A2 Bucureşti-Cernavodă, în timp ce se afla la volanul unei autoutilitare care tracta două semiremorci modulare.

În timpul controlului, el a prezentat poliţiştilor un document electronic de import, care purta ştampila unei autorităţi vamale, în format ilizibil, iar cantităţile de materiale de construcţii pe care le transporta, specificate în acesta, nu păreau conforme cu realitatea.

”Poliţiştii au efectuat verificări şi în interiorul autoutilitarei, descoperind alte trei documente ce prezentau ştampila conformă, având acelaşi conţinut, dar greutăţi diferite faţă de cele prezentate de către acesta. Totodată, poliţiştii au constatat faptul că şoferul efectuează transport rutier de mărfuri, având depăşită limita masei totale autorizate, fără a deţine o autorizaţie specială de transport”, informează Poliţia Călăraşi.

Şoferul a fost amendat contravenţional cu 20.000 de lei pentru depăşirea masei totale, iar poliţiştii au dispus şi măsura complementară a reţinerii plăcuţelor cu numărul de înmatriculare. În plus, în urma faptului că a prezentat documente falsificate, el este cercetat penal pentru comiterea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.