Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosar penal şi amendă pentru bărbatul care a pătruns în Spitalul Hârşova şi a ameninţat medicii

112 politia politie

Bărbatul aflat în autoizolare, care s-a autoaccidentat şi a pătruns în incinta Spitalului Hârşova ameninţând, jignind şi scuipând cadrele medicale a fost amendat cu 1.000 de lei, conform Ordonanţei Militare nr. 3, şi i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere şi zădărnicirea combaterii bolilor, a informat, marţi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa.

Managerul Spitalului Orăşenesc Hârşova, Andrei-Bogdan Zidaru, a anunţat, luni noaptea, că solicită Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă asigurarea pazei instituţiei, după ce un individ aflat în autoizolare s-a autoaccidentat, fiind grav rănit, şi a pătruns în incinta unităţii ameninţând, jignind şi scuipând cadrele medicale care interveneau pentru a-i salva viaţa, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 30: 'Situaţia de la Spitalul Universitar este un secret de stat'

"Pe timp de pandemie, personalul medico-sanitar trebuie să facă faţă unor situaţii extreme, neprevăzute (...). Individul (...), aflat în a treisprezecea zi de autoizolare, s-a autoaccidentat, a pătruns grav rănit în incinta spitalului ameninţând, jignind şi scuipând medici şi asistente deopotrivă, oameni care erau acolo pregătiţi să-i salveze viaţa. Oameni care au continuat să îşi facă treaba, indiferent de ameninţările acestuia şi de faptul că se expun unui caz suspect de COVID-19", a postat Zidaru pe pagina de Facebook a Spitalului Orăşenesc Hârşova.

Conform aceleiaşi surse, bărbatul a trebuit să fie stabilizat din punct de vedere medical pe treptele spitalului, întrucât a fost imposibil să fie tratat în altă parte, acesta pierzând mult sânge şi fiind într-o stare critică.

Comportamentul iresponsabil al pacientului agresiv a dus la intrarea în autoizolare a şase angajaţi ai spitalului.

Citește și: OMS vine cu vești bune: 'Epidemia ar trebui să se stabilizeze în curând în Italia'

"Rezultatul? 6 angajaţi ai spitalului, nevinovaţi, care şi-au făcut treaba cu maximă dăruire, aflaţi acum în autoizolare până la sosirea veştilor (rezultatele testării la COVID-19). Şi, bineînţeles, acest individ, stabilizat, teafăr şi izolat până la aflarea rezultatelor", a scris managerul unităţii medicale.

Totodată, el a subliniat că personalul medical dă dovadă de "calm şi tact" zi de zi, ajutând oamenii, indiferent de riscurile la care se expun.

"Aceşti oameni sunt nişte eroi şi trebuie trataţi ca atare! Nu înjuraţi, nu scuipaţi, nu batjocoriţi, nu umiliţi, nu expuşi la agenţi patogeni fără echipamente de protecţie, nu minţiţi în dauna propriei sănătăţi. De asemenea, mulţumim organelor competente pentru intervenţia rapidă. (...) Solicităm public întocmirea unui dosar penal pentru acest individ care a riscat vieţile oamenilor care l-au salvat astăzi. Ne va fi din ce în ce mai greu să continuăm în aceste condiţii. Este nevoie de mult calm şi înţelegere. În cursul zilei de mâine va fi solicitată Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă prezenta armatei (sau a unei alte autorităţi) pentru a asigura paza instituţiei", a menţionat Andrei-Bogdan Zidaru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.