Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosarul EADS vine din Dubai

David Simonds EADS BAE 23.09.12

Cei care s-au ferit de DNA tocmai in luxosul emirat Dubai pentru a pune la punct comisioanele aferente contractelor fabuloase cu statul roman au facut-o absolut degeaba.

Inalti reprezentanti ai concernului german EADS, aceiasi care au negociat preluarea fara licitatie a contractului de implementare a Sistemului Integrat pentru Securizarea Frontierelor, ar fi batut palma cu grei ai politicii romanesti la Dubai, acolo unde au imbinat utilul cu placutul. Adica au facut impreuna plaja, s-au rasfatat in localuri de lux, au facut sedinte exorbitante de shopping si, mai ales, au parafat intelegerile de favorizare a celor de la EADS. Intelegeri care au costat statul roman nu mai putin de un miliard de euro! Iar faptul ca intrevederile de taina au avut loc tocmai in Dubai denota incercarea celor implicati de a se ascunde de ochii procurorilor anticoruptie, facandu-si probabil socotelile ca acestia din urma nu dispun de fondurile necesare pentru a deconta asemenea actiuni de monitorizare extrem de costisitoare. Sperantele lor s-au dovedit insa desarte, membrii grupurilor de lobby desantat care actioneaza, mai nou, in Emiratele Arabe Unite cazand la randul lor pe tehnica.

De altfel, Dubaiul se afla de mai multa vreme in atentia serviciilor secrete romanesti, mai ales dupa ce au fost confirmate primele informatii privind faptul ca spagile catre demnitari sau inalti functionari au inceput sa se dea in locatii de lux precum Burj Al Arab. Iar unele intalniri de acest fel, cu geanta cu bani cash plasata de la mituitor catre politicienii corupti mai ceva ca in filmele politiste, au fost atent monitorizate. Insa cum respectivele spete nu au explodat pana acum prin finalizarea respectivelor anchete, s-a creat astfel legenda ca Dubaiul este cel mai sigur loc pentru combinatii.

Sursa: enational.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.