Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosarul fostului şef ANAF, Şerban Pop, se reia de la ZERO la un complet de trei al ICCJ - Totul pe fondul deciziei CCR privind specializarea completurilor

stiripesurse.ro
Curtea Constitutionala dosar

Un complet de cinci judecători a admis luni apelurile din dosarul lui Şerban Pop iar pe fondul motivării deciziei CCR privind specializarea completurilor de judecată a stabilit ca toate deciziile din dosar să fie anulate iar cauza să se reia de la zero.

Citeşte şi: Dosarul fostului șef ANAF poate ajunge la CAB - Instanța supremă decide dacă trimite la rejudecarea de la zero

"Cu majoritate: Admite apelurile declarate de inculpaţii Pop Şerban şi Simu Horia şi de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale nr. 42 din 26 ianuarie 2017, pronunţată de Înalte Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Penală în dosarul nr. 3503/1/2015. Desfiinţează sentinţa penală apelată şi trimite cauza spre rejudecare Secţiei Penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.  ... . Cu opinia separată, în sensul repunerii cauzei pe rol şi suspendării judecării acesteia până la soluţionarea de către Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a cauzelor înregistrate sub nr. C-357/19 (sesizarea în vederea pronunţării unei hotărâri preliminare formulată în dosarul nr. 3089/1/2018 al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 judecători) şi nr. C-547/19 (sesizarea în vederea pronunţării unei hotărâri preliminare formulată în dosarul nr. 927/1/2018 al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 judecători), precum şi a sesizării în vederea pronunţării unei hotărâri preliminare formulată în dosarul nr. 790/1/2019 al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 judecători", se arată în minuta instanţei supreme.

Fostul şef al ANAF  a fost condamnat, iniţial, definitiv, la cinci ani de închisoare cu executare pentru faptele de corupţie pentru care a fost trimis în judecată de procurorii DNA.

Decizia a fost anulată după admiterea unei contestaţii în anulare ce a vizat vicii procedurale semnalate printr-o decizie a CCR privind modul de compunere al compeltelor de cinci judecători.

În prezent, rejudecarea dosarului de la zero survine după ce CCR a stabilit printr-o altă decizie vicii privind compunerea completelor de trei judecători de la aceeaşi instanţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.