Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosarul Harvey Weinstein - Un judecător a respins înţelegerea de peste 46 de milioane de dolari în cazurile de comportament sexual neadecvat

Time Magazine
Harvey Weinstein

Un judecător federal a respins marţi înţelegerea în valoare de 46,8 milioane de dolari în cazurile de comportament sexual neadecvat în care este implicat fostul producător Harvey Weinstein, motivând că termenii sunt „odioşi” şi nepotriviţi pentru un proces colectiv, relatează Variety, potrivit news.ro.

În audierea de 20 de minute, judecătorul Alvin Hellerstein a spus că înţelegerea anulează incorect acuzaţiile părţilor neparticipante şi că deleagă responsabilităţile lui ca judecător unui ofiţer al instanţei.

Citește și: Raed Arafat reacționează după ce a fost amenințat cu moartea: Pe mine nu mă afectează deloc. M-am obișnuit

El a obiectat şi cu privire la faptul că Weinstein şi alţi directori de la Weinstein Co. vor primi milioane de dolari din onorariile avocaţilor.

„Ideea că Harvey Weinstein poate primi un fond de apărare înainte reclamantelor este odioasă. Ideea că poţi reglemneta acuzaţiile oamenilor care nu sunt în înţelegere - nu pot susţine asta”.

Hellerstein a respins iniţial majoritatea acuzaţiilor din procesul colectiv şi continuă să creadă că experienţele reclamantelor sunt atât de diferite încât cazul nu trebuie gestionat ca un proces colectiv.

„Nu toate femeile au fost prinse la fel. Unele şi-au cedat corpurile în urma linguşelilor, altele, cu forţa, şi unele este posibil să fi făcut-o de bunăvoie. Totuşi, înţelegerea voastră arată egalitate. Acesta nu este un proces colectiv. Nu voi acorda aprobare prealabilă înţelegerii”, a spus el.

Citește și: Lovitură pentru proprietarii de mașini! S-ar putea întâmpla din ianuarie 2021

Douglas Wigdor şi Kevin Mintzer, care reprezintă trei reclamante ce s-au opus înţelegerii, au spus că erorile conţinute de aceasta erau clare de la început. „În numele clienţilor noştri, suntem nerăbdători să căutăm dreptate împotriva lui Harvey Weinstein”.

Zeci de avocaţi au lucrat la această înţelegere mai mult de 18 luni. Înţelegerea ar fi folosit bani de la o companie de asigurări pentru a despăgubi reclamantele, creditorii Weinstein Co. şi avocaţii apărării care lucrează pentru Weinstein şi pentru alţi directori din companie.

Acum, avocaţii nu au prea multe variante de a modifica termenii şi să revină cu înţelegerea spre aprobare.

Avocaţii care lucrează la falimentul Weinstein Co. au spus că sperau ca ea să fie aprobată şi să fie confirmat un plan de lichidare până la finalul lui 2020.

În martie 2020, la New York, fostul producător de film Harvey Weinstein, în vârstă de 68 de ani, a fost condamnat la 23 de ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de viol şi agresiune sexuală.

Citește și: Vârsta de pensionare are parte de modificări! Cine sunt cei care vor beneficia de noile reguli .

Pe numele lui mai este deschis un proces la Los Angeles.

Harvey Weinstein, producător al unor filme ca „Pulp Fiction”, „Shakespeare in Love” şi „Sin City”, este, de la începutul mişcării #MeToo, primul bărbat acuzat de abuz sexual care este implicat într-un proces penal şi care este condamnat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.