Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosarul libian: Participanţii la Forumul de dialog politic nu au reuşit să se pună de acord cu privire la organizarea alegerilor

CNBC.com
Libia

Pregătirile pentru desfăşurarea alegerilor în Libia spre sfârşitul acestui an au eşuat pentru moment, după ce participanţii la forumul de dialog din Elveţia nu au reuşit să ajungă la o viziune comună în timpul discuţiilor care au durat întreaga săptămână, a anunţat vineri coordonatorul ONU Raisedon Zenenga, transmite dpa.

Una dintre cele mai presante probleme este absenţa unui temei legal pentru vot.

De asemenea, există încă dezacorduri cu privire la faptul dacă libienii ar trebui să voteze doar alegerea de parlamentari sau şi un nou preşedinte.

Libia traversează o perioadă tulbure de la răsturnarea, în 2011, a regimului dictatorului Muammar Gaddafi, devenind un teren al luptelor între forţe rivale, duse prin intermediari, care la rândul lor au atras puteri străine precum Turcia şi mercenari sirieni.

Eforturile de pace s-au intensificat după instituirea unui guvern interimar de uniune în luna martie, menit să conducă ţara până la alegerile planificate să aibă loc pe 24 decembrie.

Cu toate acestea, forumul de dialog care a ales actualul guvern de tranziţie nu a reuşit să se pună de acord asupra unor chestiuni cheie în timpul discuţiilor purtate în apropiere de Geneva, sub auspiciile ONU.

Au existat dezbateri aprinse, unii membri ameninţând să părăsească încăperea, potrivit coordonatorului ONU, Raisedon Zenenga.

"Este regretabil că, în pofida tuturor oportunităţilor, nu există încă un teren comun", a spus el.

"Poporul Libiei se va simţi cu siguranţă dezamăgit, deoarece aspiră în continuare la oportunitatea de a-şi exercita drepturile democratice la alegerile prezidenţiale şi parlamentare din 24 decembrie", a mai spus Zenenga.

"Acest lucru nu reprezintă un semn de bun augur pentru credibilitatea şi relevanţa Forumului de dialog politic libian".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.