Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosarul retrocedărilor: Care este legătura dintre Paul Lambrino, Remus Truică și Dan Andronic

tunurile-date-de-remus-truica-si-paul-lambrino-dezvaluite-in-repetate-randuri-de-antena-3-348216

tunurile-date-de-remus-truica-si-paul-lambrino-dezvaluite-in-repetate-randuri-de-antena-3-348216Începând cu anul 2006, grupul infracțional condus de Remus Truică i-a promis lui Paul Lambrino că îi poate recupera averea revendicată ilegal de către acesta. În schimbul serviciilor prestate (a traficului de influență), grupul urma să primească între 50% și 80% din valoarea bunurilor recuperate, prejudiciul fiind undeva în jurul sumei de 136 milioane euro.

Grupul infracțional era format din omul de afaceri Remus Truică, Dan Andronic, avocatul Robert Roșu, Marius Marcovici, fost consilier al lui Tăriceanu, și omul de afaceri Claudiu Mateescu.

Paul Lambrino este fiul lui Carol Mircea și al Helenei Nagavitzine, nepot pe linie paternă al lui Carol al II-lea al României. Revendică în calitate de urmaș al acestuia 48 de proprietăți din România, cu o valoare estimată la aproximativ 500 milioane euro. Una dintre proprietățile pe care Paul Lambrino le-a revendicat este Ferma Regală Băneasa, care face și obiectul urmăririi DNA. După ce între anii 2008-2009 a intrat în posesia unor terenuri din sectorul 1 și județul Ilfov, Paul Lambrino le-a vândut către S.C. Reciplia S.R.L., reprezentată de Remus Truică și Tal Silberstein. Terenurile au fost ulterior dezmembrate și vândute către mai multe persoane fizice, printre care Remus Truică sau Sorin Roșca Stănescu, conform Adevărul.

Remus Truică a fost implicat în numeroase scandaluri mondene, precum și într-o relație extraconjugală cu artista Patricia Kaas. A ajuns șeful Cancelariei Lui Adrian Năstase, de unde a fost nevoit să-și dea demisia tot în urma unui scandal. Ulterior ajunge consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu și partener de afaceri al lui Tal Silbertstein, cu care a deținut firma S.C. Reciplia S.R.L.

Dan Andronic a fost director și proprietar oficial al cotidianului „Evenimentul Zilei”. În ediția tipărită a Evenimentului Zilei de vineri, 11 decembrie, Dan Andronic anunță că se retrage din activitatea publicistică și că se suspendă din funcția de director general al EVZ și Capital. El a intrat în presă în anul 1992, ca redactor EVZ, după care a mai ocupat funcția de director al Realității TV între anii 2003-2004. În anul 2004 s-a ocupat de campania electorală a lui Adrian Năstase. Tot din echipa lui Năstase făcea parte și Remus Truică. Trei ani mai târziu, în 2007, Dan Andronic avea să se ocupe de această dată de imaginea lui Călin Popescu Tăriceanu. Din 2010, Andronic devine consultant pentru PDL, potrivit Hotnews.

Robert Roșu, coordonator al departamentului de litigii și arbitraje interne în cadrul Țuca Zbârcea și Asociații, a fost unul dintre membrii echipei care l-au reprezentat pe fostul președinte Traian Băsescu, în procesul pe care l-a câștigat împotriva lui Dinu Patriciu, acuzându-l pe acesta de trucarea filmulețului în care Băsescu părea că lovește un copil.

Marius Marcovici a fost consilier personal la Cancelaria Primului Ministru, Călin Popescu Tăriceanu. Deținea în proporție de 100% firma Landamrk Operation și 50% din True Comunnication. Marcovici a fost și administrator al firmei TRG Agent de Asigurare.

Claudiu Mateescu a fost în trecut director de zonă la Coca-Cola sau director de vânzări la Dorna. Pe piața imobiliară și-a făcut un nume prin ocuparea postului de director general al Raptis Kavouras SRL. Din anul 2013 acesta a devenit manager al dezvoltatorului imobiliar Impact.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.