Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosarul Schengen: sesizare la comisia LIBE împotriva Austriei și Olandei făcută de europarlamentarul Eugen Tomac

schengen cjue

Europarlamentar român Eugen Tomac vrea ca Austria și Olanda să explice în Parlament de ce nu respectă tratatele și legislația Schengen. Potrivit politicianului român, dezbaterea ar trebui să aibă loc în Comisia parlamentară pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE).

„Austria și Olanda trebuie să explice în fața Parlamentului de ce nu respectă Tratatele și legislația Schengen! Cele două state au blocat, la 8 decembrie, accesul României în Schengen. Fără absolut niciun argument rațional ce ar avea legatură cu propunerea Comisiei Europene de a extinde spațiul de liberă circulație. Și-au folosit dreptul de veto în mod abuziv, încălcând în mod asumat Tratatele UE. Prin urmare, am cerut implicarea Comisiei parlamentare pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) pentru a dezbate cât mai urgent, folosirea arbitrară a votului în Consiliul UE”, a anunțat Eugen Tomac pe Facebook, inforemază Mediafax.

În fața comisiei ar putea fi chemați miniștrii de interne din cele două țări.

„Miniștrii de Interne din Austria și Olanda trebuie chemați să răspundă în fața Comisiei de ce au votat împotriva unității europene; trebuie să explice de ce au sancționat România și Bulgaria în timp ce ele însele au primit recomandări pentru deficiențe în aplicarea legislației Schengen. Parlamentul trebuie să se implice mai mult! Altfel, votul din 8 decembrie va deveni un precedent periculos”, a adăugat Tomac.

Europarlamentarul român a precizat că președintele comisiei LIBE, Fernando Lopez Aguilar, susține cauza României și a declarat că „extinderea Schengen este o parte indispensabilă a proiectului european și nu ar trebui să fie subminată de politica internă volatilă a unor state membre”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.