Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dotări de ultimp generație la Spitalul din Bistrița: Materialele se autodezinfectează

AGERPRES
spital 112 smurd

Dotări care se autodezinfectează, filtre sanitare de acces pentru aparținători și o stație centrală de monitorizare a funcțiilor vitale vor exista la Spitalul de Urgență din Bistrița. Contractul de modernizare, în valoare de peste 13 milioane de lei, a fost semnat joi, potrivit Mediafax.

Un proiect unic în România, după un model american și cu materiale care se autodezinfectează, va fi realizat la Spitalul de Urgență din Bistrița, în urma modernizării secției de Anestezie și Terapie Intensivă a spitalului, contractul pentru execuția lucrărilor fiind semnat joi, de conducerea spitalului și firma declarată câștigătoare a licitației.

Modernizarea secției de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului de Urgență din Bistrița se va face în baza unui concept nou și unic în România, acela de a transforma unitatea medicală într-un loc mai cald și primitor, care să ajute din punct de vedere psihic pacientul. Acest concept este folosit în centrele medicale din Statele Unite ale Americii. De asemenea, materialele folosite pentru dotarea secției sunt și ele de ultimă generație și care au proprietăți de a se autodezinfecta.

Acestea sunt folosite în spitalul de la Bistrița de anul trecut și s-au dovedit eficiente.

“Vom avea o secție de terapie intensivă pe ultimul standard de calitate. Nu cred că mai există în țară vreo secție de terapie intensivă care să fie construită la aceste standarde: materialele utilizate sunt materiale cu efect permanent bactericid, ele au un efect de autodezinfectare, efectiv distrug bacteriile. Este un material special care este standardizat în țările scandinave în construcția spitalelor. În România suntem deocamdată primul spital care utilizează acest material. L-am utilizat pentru prima dată la reabilitarea secției de hemodializă, pentru saloanele de terapie din cardiologie și în unitatea de primiri urgențe pentru copii. Aici totul este placat cu material bactericid, inclusiv grupurile sanitare. Și terapia intensivă, integral, va fi placată cu aceste materiale. Aproximativ 6,5 milioane de lei va fi costul echipamentelor medicale. Fiecare pat din cele 20 de paturi va fi dotat cu absolut toată aparatura medicală-suport care este necesară pe un pacient. Va fi o stație centrală de monitorizare a funcțiilor vitale ale pacientului, fiecare salon va avea supraveghere și monitorizare directă din partea personalului medical. Se vor face filtre sanitare de acces și pentru aparținători, aceștia vor trebui să treacă prin filtre speciale, exact ca la accesul în blocul operator” a declarat managerul Spitalului de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany.

Proiectul, în valoare de 13,6 milioane de lei, presupune extinderea și modernizarea secției și achiziția de echipamente medicale de ultimă generație, sursa de finanțare fiind asigurată de Ministerul Sănătății și Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.

Potrivit președintelui Cosiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, secția de Anestezie și Terapie Intensivă are aproximativ 600 de pacienți internați anual.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.