Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două autospeciale cu ofițeri ISU Banat au plecat de pe Aeroportul Timişoara, pentru stingerea incendiilor din Franţa

economedia
aeroportul timisoara

Un efectiv format din 16 subofiţeri şi două autospeciale de primă intervenţie şi comandă dislocate din cadrul ISU Banat al judeţului Timiş au plecat, vineri seara, de pe Aeroportul Internaţional Timişoara "Traian Vuia", pentru stingerea incendiilor de păduri din Franţa, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea.

De la Timişoara au plecat 39 pompieri (38 subofiţeri şi un ofiţer) din judeţele Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Bihor, Sălaj şi Mehedinţi, cu două autospeciale de primă intervenţie şi comandă, o cisternă, o autospecială de stingere şi un microbuz.

Două aeronave C-17 Globemaster III din cadrul Unităţii Multinaţionale de Transport Strategic care operează din Baza Aeriană Papa din Ungaria şi o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române au executat, joi şi vineri, misiuni aeriene de urgenţă de pe aeroporturile Otopeni şi Timişoara către o bază aeriană din zona Bordeaux, pentru transportul unor echipe de pompieri salvatori români, împreună cu echipamentul aferent, a informat, vineri Ministerul Apărării Naţionale, conform Agerpres.

Aeronavele C-17 Globemaster III au decolat de pe Aeroportul Otopeni joi, în jurul orei 22,00 şi de pe aeroportul din Timişoara, vineri, în jurul orei 17,00, iar aeronava C-27J Spartan a decolat în dimineaţa zilei de vineri, de pe aeroportul Otopeni, a făcut escală la Timişoara, de unde a plecat în jurul orei 10,00 spre Franţa.

România acordă sprijin Franţei pentru stingerea incendiilor de pădure cu care se confruntă această ţară.

Urmare a activării Mecanismului European de Protecţie Civilă, Guvernul României a decis acordarea unui ajutor umanitar extern de urgenţă, pentru Franţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.